Najbližšie domáce zápasy:

sobota 27.4.2024

1.dorastenecká liga: ŠŠK Prešov - Drábova Košice (10,30/12,15 hod.)

nedeľa 28.4.2024

1.liga žien: ŠŠK Prešov - HK Junior Močenok (14,00 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

Aj bronz môže mať cenu zlata

naspäť

20.04.2018 09:15       980x

Aj bronz môže mať cenu zlata

O druhú bronzovú medailu a štrnástu celkovo v nadnárodnej súťaži budú mať šancu zabojovať hádzanárky Iuventy Michalovce. Po štvrtkovej predohrávke posledného 26. kola, v ktorej už istý víťaz Most zahanbujúco prehral s pražskou Slaviou (13:23) je jasné, že víťaz posledných štyroch interligových ročníkov skončí buď na treťom, alebo na štvrtom mieste. Bronzové medaily zavesia zverenkám trénera Jána Packa na krk vtedy, keď v sobotu o 18.00 hod. zdolajú na vlastnej palubovke v poslednom kole Prešov. Proti Šarišankám, ktoré už tretiu sezónu vedie bývalý tréner Iuventy Dušan Daniš, im dokonca na potvrdenie interligového bronzu stačí aj remíza.

V prípade víťazstva, či remízy sa nemusia starať, ako skončí duel štvrtej Šale (na Iuventu stráca dva body, no má lepšie skóre zo vzájomných duelov) s Bánovcami nad Bebravou. V tom prípade získajú hráčky Iuventy bronzové medaily a navyše do play-off pôjdu z najvýhodnejšej pozície. „Po zmenách v kádri sme určite boli v očakávaní, ako skončí táto sezóna. Síce sme neobhájili titul, no stále máme reálnu šancu na medailu a tú určite nechceme pustiť z rúk,“ zdôrazňuje spojka Iuventy a slovenskej reprezentácie Marianna Rebičová, ktorá samozrejme pozerá aj na to, že v prípade získania bodu či bodov skončia Michalovčanky pred Šaľou. „Do play-off chceme ísť, z čo najvýhodnejšej pozície, takže v sobotu musíme bodovať. A najideálnejšie by bolo rozlúčiť sa s týmto ročníkom MOL ligy víťazstvom.“ V prípade výhry Mostu v korunovacom stretnutí mohli Zemplínčanky dokonca zaútočiť aj na striebro, to si ale vybojovala pražská Slavia. „My sme to ovplyvniť nemohli, takže sa k tomuto zápasu veľmi vyjadrovať nechcem. Keby sme mali na svojom konte o jednu prehru menej, nemuselo nás to ani zaujímať. Keď ale skončíme pred Šaľou, aj bronz môže pre nás mať cenu zlata, pretože získame výhodu domáceho prostredia v prvých dvoch finálových zápasoch. Na to, ale zatiaľ nemyslíme. Sústredíme sa na sobotu na Prešov a potom na semifinálovú sériu,“ pokračovala Marianna Rebičová.

V poslednom kole MOL ligy čaká na Michalovčanky slovenská prekážka v podobe Prešova. „Určite nič nemôžeme podceniť. Prešov má síce mladé družstvo, no je tam niekoľko skúsených hráčok. V bráne je napríklad Lucka Gubiková, na strednej spojke ďalšia naša bývalá spoluhráčka Martina Bačíková. Pozor si musíme dať aj na spojky Šutranovú s Demajovou,“ upozorňuje na hlavnú silu Šarišaniek Marianna Rebičová, ktorá následne uviedla recept na sobotňajší úspech. „My ich musíme zdolať vlastnou hrou, čiže našou prvou a druhou vlnou. To platí na každého súpera, Prešov nie je výnimkou.“

 

PARTNERI