Najbližšie domáce zápasy:

sobota 27.4.2024

1.dorastenecká liga: ŠŠK Prešov - Drábova Košice (10,30/12,15 hod.)

nedeľa 28.4.2024

1.liga žien: ŠŠK Prešov - HK Junior Močenok (14,00 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

Prešovčanky v národnom play-off nastúpia opäť proti Šali

naspäť

26.04.2018 21:10       895x

Prešovčanky v národnom play-off nastúpia opäť proti Šali

 

Zdroj: Korzár

Autor: Ján Leško

 

PREŠOV. V skončenom ročníku MOL ligy 2017/2018 obsadili Prešovčanky so ziskom 26 bodov konečné ôsme miesto, ako tretie najlepšie slovenské družstvo za tretími Michalovcami, štvrtou Šaľou a pred dvanástymi Bánovcami nad Bebravou.

 

Získali viac bodov ako pred rokom

V národnom semifinále play–off, hranom na tri víťazstvá, budú o postup do finále hrať prvé dva zápasy Šaľa s Prešovom v piatok a sobotu, Michalovce s Bánovcami v sobotu a v nedeľu.

Tretie zápasy v Prešove a v Bánovciach sú naplánované na sobotu piateho mája.

„Prvú časť MOL ligy sme odohrali nad očakávanie,“ zhrnul skončené interligové účinkovanie prezident ŠŠK Prešov Peter Šutran.

„Skončili sme veľmi vysoko, na štvrtom mieste. Družstvo predviedlo zopár veľmi dobrých výkonov, dosiahlo niekoľko prekvapujúcich výsledkov. Vyhrali sme v Ostrave nad Sokolom Poruba, v Prahe nad Slaviou, iba tesne sme prehrali v Šali. To všetko sa odvinulo v súťaži od kvalitnej letnej prípravy, kvalitných zápasov na dobre obsadených, aj medzinárodných, turnajoch. Žiaľ, zlom v našom družstve nastal počas decembrovej súťažnej pauzy a hlavne po vtedajšej asociačnej prestávke. V tom čase na viaceré naše hráčky doľahli veľké zdravotné problémy. Mnohé z nich museli podstúpiť operácie, iné zase postihli virózy. Týmito ťažkosťami okyptené družstvo viedol tréner Dušan Daniš s veľkými obmedzeniami. Tie sa potom prejavili v druhej časti MOL ligy na výkonoch, ktoré už zďaleka neboli na úrovni z jesene. Už v úvode prišli dve prehry, po ktorých sa družstvo nedokázalo nanovo naštartovať na výkony, aké ich zdobili v prvej časti interligy. Hráčky sa nám síce postupne do hry vracali, avšak aj dlhodobejšie absencie na ich hre bolo cítiť. Iste, vyhrali sme aj tri zápasy v rade, to ale boli tzv. povinné víťazstvá, so súpermi výkonnostne pod nami. Takže s druhou časťou súťaže už spokojní byť nemôžeme, hoci v konečnom účtovaní máme na konte získaných viac bodov ako pred rokom. Dovolím si tvrdiť, že nebyť tých problémov počas zimnej prestávky, mohlo naše družstvo skončiť v tomto ročníku MOL ligy i o nejaký stupienok vyššie.“

So Slovanom Duslo ešte nevyhrali

V predošlej sezóne získal ŠŠK Prešov v národnom play–off bronzové medaily.

So snahou minimálne obhájiť túto pozíciu vstupujú prešovské hádzanárky do slovenskej vyraďovacej časti.

Tak ako pred rokom ich súperkami bude Slovan Duslo Šaľa.

„Šaľa je v ostatných sezónach už tradične naším semifinálovým súperom v slovenskom semifinále,“ pripomenul P. Šutran.

„Aj tentoraz je favoritom na postup do finále Slovan Duslo. Odkedy v tejto súťaži pôsobíme, nad týmto klubom sme ešte ani raz nevyhrali. V jesennej časti interligy sme k tomu boli po našom veľmi dobrom výkone v Šali ozaj blízko, nakoniec sme ale zase vyšli naprázdno. Samozrejme, vopred to nebalíme, sme odhodlaní hrať čo najlepšie. Zajtra domáce družstvo má kvalitný, stabilizovaný hráčsky káder a aj preto je jasným favoritom. Podľa mňa, jedinou prioritou Slovana Duslo je zisk slovenského majstrovského titulu.“

 

 

PARTNERI