Najbližšie domáce zápasy:

sobota 27.4.2024

1.dorastenecká liga: ŠŠK Prešov - Drábova Košice (10,30/12,15 hod.)

nedeľa 28.4.2024

1.liga žien: ŠŠK Prešov - HK Junior Močenok (14,00 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

DUŠAN POLOZ: S VÝKONMI AKO PROTI TALIANSKU NEMÁME ČO RIEŠIŤ NAŠE POSTUPOVÉ ŠANCE

naspäť

25.03.2018 19:08       856x

DUŠAN POLOZ: S VÝKONMI AKO PROTI TALIANSKU NEMÁME ČO RIEŠIŤ NAŠE POSTUPOVÉ ŠANCE

25.3.2018 12:57 | Hádzanárky Slovenska splnili tohtotýždňový cieľ, ktorým bol zisk štyroch bodov z dvojzápasu s Taliankami v kvalifikácii ME 2018, ale cesta k nim bola tŕnistá.

Čítajte tiež: Parádny druhý polčas Sloveniek priniesol dôležitý triumf nad Talianskom >>

V oboch dueloch museli zverenky trénera Dušana Poloza predviesť druhopolčasový obrat z dvojgólového, resp. trojgólového, aby sa vyhli nečakanej strate bodov s outsiderom skupiny a zároveň sa udržali v hre o postup na šampionát do Francúzska. Výkonmi - najmä v útočnej fáze - v stredu vo Follonice (21:20) a vo sobotu v Šali (20:17) však neoslnili.

"My musíme vyhrávať práve takéto zápasy, naučiť sa zvládať rolu favorita so súpermi tohto rangu," zopakoval aj po víťaznej odvete D. Poloz, ktorý musel svojim zverenkám prehovoriť do duše na piatkovom tréningu i v polčasovej prestávke sobotňajšieho stretnutia.

"Povedal nám, aby sme sa prebrali. Diváci sa prišli pozrieť na nás a nezaslúžia si vidieť takýto výkon v našom podaní. Tvrdšie slová padli na úrodnú pôdu. Pomohli nám, po zmene strán sme zmazali trojgólové manko a napokon sme vyhrali," poznamenala spojka Simona Szarková, ktorá podstatnú časť svojej doterajšej kariéry strávila na šalianskej palubovke.

"Zmena obrany bol dobrý ťah od trénera. Asi sme si mysleli, že to doma pôjde ľahšie ako v Taliansku a samy sme sa dostali pod tlak," dodala hráčka DHK Baník Most Szarková, ktorá svojimi piatimi gólmi pomohla k obratu vývoja takisto ako šesťgólová krídelníčka michalovskej Iuventy Mária Holešová:

"Hneď po zmene strán sme spravili štvorgólovú šnúru, čo bolo rozhodujúce. Je jasné, že v ďalších dueloch s Čiernou Horou a Poľskom budeme musieť ešte viac zabojovať a lepšie využívať vyložené gólové príležitosti. V súbojoch s Talianskom sme práve v tomto pohoreli, keď sme ich veľa nepremenili. Myslím si, že máme šancu potrápiť čiernohorské i poľské súperky a získať nejaké body."

V základnej zostave tímu SR nastúpili v sobotu dve hráčky aktuálneho kádra miestneho HK Slovan Duslo Šaľa. Jednou z nich bola aj spojka Karin Bujnochová: "Veľmi som sa tešila na tento zápas pred šalianskym publikom. Mali sme aj dosť streleckej smoly a z môjho pohľadu ani obrana nefungovala úplne ideálne. Musíme na ofenzíve i defenzíve ešte popracovať. Spokojnosť je aspoň s tým, že máme štyri body."

Okrem nej zastupovala Duslo aj krídelníčka Katarína Pócsíková, autorka dvoch presných zásahov. Slovenky sú po dvoch tretinách kvalifikácie v tabuľke 2. skupiny na 3. mieste len o skóre za Poľkami figurujúcimi na 2. postupovej priečke.

"Po takomto výkone sa nemáme čo baviť o postupe. S hrou, akú sme predviedli v zápasoch proti Taliansku, sme bez šance. Verím, že záver ligovej sezóny budú mať naše hráčky kvalitný a pohodový, prídu na zraz s iným elánom a poradí sa nám úspešne zvládnuť duel s Čiernou Horou," zaželal si D. Poloz.

PARTNERI