Najbližšie domáce zápasy:

nedeľa 7.4.2024

KM žiačok: ŠŠK SLŠ Prešov - Bernolákova Košice (9,30 / 10,30 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

V ODVETE PROTI TALIANKAM ZLEPŠIŤ EFEKTÍVNOSŤ V ÚTOKU A OPÄŤ ZÍSKAŤ DVA BODY

naspäť

22.03.2018 19:26       941x

V ODVETE PROTI TALIANKAM ZLEPŠIŤ EFEKTÍVNOSŤ V ÚTOKU A OPÄŤ ZÍSKAŤ DVA BODY

22.03.2018, Autor: SITA, Foto: F.I.G.H

S takpovediac odretými ušami splnili hádzanárky Slovenska polovicu svoje tohtotýždňovej úlohy, ktorou je plný bodový zisk proti Taliankam v II. fáze kvalifikácie o postup na ME 2018 vo Francúzsku. Slovenky môže zo stredajšej konfrontácie vo Follonice okrem solídnej obrany na čele s brankárkou Adrianou Medveďovou tešiť v závere vydolované víťazstvo 21:20 (6:8). Vďaka zisku dvoch bodov sú aj po prvej polovici bojov stále v hre o postup z 2. skupiny.

 

"Napriek tomu, že sa celému tímu nedarilo v ofenzíve, tak to dokázal vydrieť a vybojovať víťazstvo, čo vnímam ako pozitívum. Potvrdilo sa však, že nezvládame úlohu favorita." uviedol tréner žien SR Dušan Poloz po zisku prvých dvoch bodov v aktuálnej kvalifikácii.

 

Tie sa nerodili ľahko, Talianky ešte aj v záverečnej desaťminútovke boli v tesnom jednogólovom vedení. "Do stretnutia sme pritom vstúpili celkom v pohode. Dostali sme ho do našich koľají, v obranných činnostiach sme mali kontrolu nad súperom a získali sme dvojgólový náskok. Škoda, že v týchto momentoch nedokážeme premeniť vyložené šance, čo sa premietlo do hláv hráčok. Potom sme sa začali trápiť a zneisteli sme," poznamenal Poloz.

 

Odvetnú časť začnú reprezentantky SR v sobotu 24. marca v Šali, kde si od 15.00 h zmerajú v rámci 4. kola sily opäť s Taliankami (rozhodujú Litovčania Barysas a Petrušis). "Musíme si pozrieť, kde sme robili pri zakončení chyby. V odvete potrebujeme zlepšiť streľbu, ktorá bola v stredu naším problémom. Na sobotu sa pripravíme ešte lepšie a domáci zápas v Šali vyhráme," vyhlásila skúsená spojka Martina Školková. V domácom prostredí sa predstaví jej reprezentačná spoluhráčka Karin Bujnochová, ktorá si na klubovej úrovni oblieka dres miestneho HK Slovan Duslo: "Veľmi sa teším, že si za národný tím zahrám na šalianskej palubovke. Myslím si, že v Šali je vždy veľmi dobrá atmosféra a toto mesto stále žije hádzanou."

 

Po 3. kole sa zmenila situácia na čele 2. skupiny. Novým líderkami sú hádzanárky Čiernej Hory, ktoré v Gdyni s prehľadom zdolali dovtedy stopercentné Poľky (26:20). V sobotu môžu Čiernohorky doma v Bijelom Polji urobiť nielen kľúčový krok k postupu, ale i k prvenstvu v skupine.

 

Nominácia hádzanárok Slovenska na odvetu kvalifikácie ME 2018 s Talianskom (Šaľa, 24. marca 2018):

brankárky: Adriana Medveďová (HC Dunarea Braila/Rum.), Lucia Gubiková (ŠŠK Prešov)

pivotky: Eva Minárčiková (DHC Sokol Poruba/ČR), Vladimíra Kišíková (Iuventa Michalovce)

krídelníčky: Alžbeta Rechtorisová (DHC Sokol Poruba/ČR), Annamária Patrnčiaková (HK Hodonín/ČR), Mária Holešová (Iuventa Michalovce), Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Šaľa)

spojky: Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Monika Rajnohová (Le Havre Athletic Club Handball/Fr.), Simona Szarková (DHK Baník Most/ČR), Mária Olšovská (SHK Veselí nad Moravou/ČR), Veronika Habánková, Mariana Rebičová, Tetyana Fiľková-Trehubová (všetky Iuventa Michalovce), Karin Bujnochová (HK Slovan Duslo Šaľa)

 

Najbližší program 2. skupiny - 4. kolo:

 

sobota 24. marca 2018

ŠAĽA

Slovensko - Taliansko (15.00 h, rozhodujú: Tomas Barysas a Povilas Petrušis z Litvy)

BIJELO POLJE

Čierna Hora - Poľsko (18.00 h)

 

Tabuľka:

1. Čierna Hora 3 3 0 0 73:59 6

2. Poľsko 3 2 0 1 89:59 4

3. Slovensko 3 1 0 2 64:73 2

4. Taliansko 3 0 0 3 49:84 0

PARTNERI