Najbližšie domáce zápasy:

sobota 27.4.2024

1.dorastenecká liga: ŠŠK Prešov - Drábova Košice (10,30/12,15 hod.)

nedeľa 28.4.2024

1.liga žien: ŠŠK Prešov - HK Junior Močenok (14,00 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

SLOVENKY SI NEPRIPÚŠŤAJÚ NIČ INÉ AKO ZISK ŠTYROCH BODOV PROTI TALIANKAM

naspäť

19.03.2018 17:16       1063x

SLOVENKY SI NEPRIPÚŠŤAJÚ NIČ INÉ AKO ZISK ŠTYROCH BODOV PROTI TALIANKAM

19.03.2018, Autor: SITA, Foto: M.Slávik

Druhá fáza kvalifikácie hádzanárok o postup na ME 2018 vo Francúzsku vstúpi tento týždeň do svojej strednej časti, keďže sú na programe zápasy 3. a 4. kola v jednotlivých skupinách. Slovenky v nich nastúpia proti Taliankam. Najskôr vo Follonice (21. 3.) a potom v Šali (24. 3.). Napriek tomu, že v stredu to bude súboj dvoch zatiaľ bezbodových tímov, v úlohe favoritiek budú zverenky trénera Dušana Poloza.

"Papierovo to vyzerá, že Taliansko je outsider našej skupiny, ale predovšetkým stretnutie na jeho pôde nebude jednoduché. Videli sme, že aj Čierna Hora sa tam v prvom polčase potrápila. Treba seriózne pristúpiť k obom zápasom a zároveň ich vyhrať, ak ešte chceme pomýšľať na postup," vyhlásila líderka slovenského tímu Martina Školková, ktorá sa od nedeľňajšieho zrazu v Bratislave svedomito pripravuje so spoluhráčkami na najbližšieho protivníka. "Od začiatku sústredenia pracujeme s videom, na tréningu sme preberali rôzne varianty, ako riešiť obranu proti Taliankam. Ony možno nedávajú veľa gólov, ale na videu sme sa mohli presvedčiť, že majú nebojácne spojky, ktoré strieľajú z každej pozície a snažia sa zuzižkovať každú príležitosť na zakončenie. Musíme si dať pozor, aby sme pre domáce neboli súperom, na ktorom sa takpovediac chytia. Základ úspechu chceme položiť na pevnej obrane, z ktorej sa budeme snažiť prechádzať do rýchlych protiútokov, a tak zlomiť odpor talianskeho družstva."

Slovenky figurujú v tabuľke 2. skupiny na 3. mieste so štvorbodovým mankom na prvé dve postupové priečky. "Naše vyhliadky na postup sa skomplikovali, ale my sa musíme sústrediť predovšetkým na seba a odovzdať maximum aj v týchto zápasoch, v ktorých sa od nás očakávajú povinné víťazstvá. Potom príde veľmi dôležitý domáci duel s Čiernou Horou. Po ňom uvidíme, ako sa to vyvinie, či bude ešte šanca na postup z druhej, prípadne aj tretej priečky," tvrdí opora francúzskeho Dijonu, ktorá prišla na zraz už s istotou nového angažmánu v Nice. "Vždy, keď prídem do reprezentácie, tak získam akoby novú chuť. Cítim sa dobre, nálada je skvelá. Verím, že to prenesieme aj do zápasov," zaželala si M. Školková.

PARTNERI