Najbližšie domáce zápasy:

nedeľa 7.4.2024

KM žiačok: ŠŠK SLŠ Prešov - Bernolákova Košice (9,30 / 10,30 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

DUSLO SA S PREŠOVOM NEMAZNALO

naspäť

12.03.2018 09:27       1004x

DUSLO SA S PREŠOVOM NEMAZNALO

12.3.2018, Ján Leško

PREŠOV. Hádzanárky ŠŠK Prešov nabudené ostatnou výhrou v MOL lige nad českým Sokolom Poruba favorizovaného súpera druhý raz v domácom prostredí už nezaskočili. Proti Šali od začiatku ťahali za kratší koniec a prehrali desaťgólovým rozdielom.

Hosťujúce družstvo chopilo opraty zápasu pevne už v úvode. Snaživé prešovské hádzanárky už na začiatku nezakončilo niekoľko sľubných útočných akcií, neskórovalo ani z výhodných streleckých pozícií, čo vlastne bolo sprievodným znakom ich hry do konca duelu.

Hra Šale, aktuálne v tabuľke MOL ligy len o dva body za druhou Slaviou Praha, výrazne prevýšila domácu. Predovšetkým agresívnou obranou, za ktorou im spoľahlivo chytala brankára a v útoku rýchlymi a presnými výmenami lopty a presnou streľbou predovšetkým Bujnochovej a Klučkovej.

V domácom družstve v tomto smere im konkurovali tentoraz len Šutranová a Pavúková.

 

Výkonmi odlišní súperi

„Predtým Poruba a teraz Šaľa, boli to doma výkonmi diametrálne odlišní súperi. Šalianky hrali sebavedomo, rýchlo kombinovali, využívali dôkladne v podstate všetky posty. Mali výbornú brankárku, v útoku zakončovali hlavne úderné spojky. To dosť kontrastovalo s našou, viac menej statickou hrou. Tlačili sme sa blízko obrane súpera, kde si strelecké pozície nedokázali vytvoriť. Naopak, obrana Šale ich vo veľkej miere včas eliminovala. Z toho potom pramenili aj rýchle protiútoky hosťujúceho tímu. V podstate každým svojím útokom nám hrozili gólom. Kým naše hráčky, aj keď sa do streleckých pozícií dostali, mnohé nepresnosťou do gólovej nepremenili,“ zhodnotil stretnutie tréner ŠŠK Prešov Dušan Daniš.

Napriek vysokej prehre svojho družstva vyzdvihol výkon mladej prešovskej brankárky M. Goboňovej, ktorá zaujala post jednotky po onemocnení reprezentačnej gólmanky L. Gubikovej.

PARTNERI