Najbližšie domáce zápasy:

sobota 23.3.2024

1.dorastecká liga: ŠŠK Prešov - MHK Bytča (12,30 / 14,15 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

SLOVENSKÉ HÁDZANÁRKY SA VO FEBRUÁRI ZÍDU V PÚCHOVE

naspäť

13.02.2018 07:42       1296x

SLOVENSKÉ HÁDZANÁRKY SA VO FEBRUÁRI ZÍDU V PÚCHOVE

12.2.2018 17:00 | Hádzanárska reprezentácia žien Slovenska sa prvýkrát v kalendárnom roku zíde vo februári. Hlavný kouč SR Dušan Poloz naplánoval štvordňový zraz, ktorý sa uskutoční od 18. do 21. 2. v Púchove, kde sa budú jeho zverenky pripravovať na pokračovanie kvalifikácie ME 2018.

Keďže nejde o asociačný termín, realizačný tím nemôže počítať s legionárkami. K dispozícii budú len hráčky pôsobiace v spoločnej slovensko-českej súťaži žien. V nominácii figuruje 20 hádzanárok z ôsmich klubov, zo štyroch slovenských i českých.

Najpočetnejšie zastúpenie vo výbere má líder MOL ligy Iuventa Michalovce, z ktorého dostala pozvánku pätica hráčok. Slovenky čaká v marci dvojzápas 2. kvalifikačnej skupiny o postup na európsky šampionát proti Taliankam (21. a 24. 3.). V tabuľke zatiaľ figurujú na 3. mieste za stopercentnými Poľkami a Čiernohorkami.

Nominácia hádzanárok Slovenska na sústredenie v Púchove (18. - 21. 2. 2018):

 

Brankárky: Zuzana Haládiková (HK Slovan Duslo Šaľa), Lucia Gubiková (ŠŠK Prešov), Soňa Furgaláková, Barbora Hanzalíková (obe HK AS Trenčín)

 

Pivotky: Martina Tulipánová (DHC Slavia Praha/ČR), Eva Minárčiková (DHC Sokol Poruba/ČR), Vladimíra Kišíková (Iuventa Michalovce), Kristína Pastorková (HK AS Trenčín)

 

Krídelníčky: Alžbeta Rechtorisová (DHC Sokol Poruba/ČR), Annamária Patrnčiaková (HK Hodonín/ČR), Mária Holešová (Iuventa Michalovce), Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Šaľa), Terézia Takáčová (HK AS Trenčín)

 

Spojky: Mária Olšovská (SHK Veselí nad Moravou/ČR), Veronika Habánková, Marianna Rebičová, Tetyana Fiľková-Trehubová (všetky Iuventa Michalovce), Karin Bujnochová (HK Slovan Duslo Šaľa), Tatiana Šutranová, Martina Bačíková (obe ŠŠK Prešov)

PARTNERI