Najbližšie domáce zápasy:

sobota 27.4.2024

1.dorastenecká liga: ŠŠK Prešov - Drábova Košice (10,30/12,15 hod.)

nedeľa 28.4.2024

1.liga žien: ŠŠK Prešov - HK Junior Močenok (14,00 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

Dali sme „dole“ aj Šurany, záver súboja pripomínal exhibíciu

naspäť

27.03.2023 18:00       395x

Dali sme „dole“ aj Šurany, záver súboja pripomínal exhibíciu

Prešovské hádzanárky majú za sebou ďalšie vydarené vystúpenie. V sobotu v domácom prostredí vrátili Šuranom prehru 31:36 zo 7. kola. Ako to vyzeralo na palubovke od prvej do poslednej minúty? Novotná po 64 sekundách otvorila skóre a neskôr aj vyrovnala na 2:2. Na konci piatej minúty bolo 3:5. Nič hrozné, hráčky ŠŠK vyrovnali a nasledovala dlhá naťahovačka „gól na gól“, maximálne o dva... Až do predposlednej minúty prvého polčasu, keď Šarišanky vďaka trojgólovej šnúre Syrokhmanovej „ušli“ súperkám na 16:13, 17:14. A to ešte v samom závere úvodného dejstva nepremenila Syrokhmanová pokutový hod.

Po výmene strán ďalšie dva domáce góly znamenali vedenie 19:14. Od toho momentu si východniarky udržiavali od tabuľkového súpera pomerne bezpečný gólový odstup. Zriedka, len trikrát, mu umožnili priblížiť sa na tri góly (22:19, 26:23, 27:24), avšak Šuriankam to na zvrat vo vývoji nestačilo. Zverenky trénera R. Hudáka dovolili v poslednej štvrťhodine hostkám len veľmi málo a záver súboja už pripomínal ich exhibíciu. Posledná minúta bola sprevádzaná potleskom divákov „na otvorenej scéne“. Najlepšia strelkyňa zápasu S. Ratvajská stanovila desať sekúnd pred sirénou konečný rezultát 35:27.

Kvalitné stretnutie prinieslo aj iné okamihy, ktoré zaujali. Napríklad dve štvorgólové šnúry. Prvú predviedla v prvom polčase Tamara Geffertová, druhú v závere súboja Slávka Ratvajská. 

20. kolo, ŠŠK Prešov – HKM Šurany 35:27 (17:14), ŠŠK: Pokorná, Balogová – Onopirenková, Novotná 5/1, Šarišská, Michalcová 4, Hajdučková, Krasnianska 1, Bahelková 3, Syrokhmanová 4/1, S. Ratvajská 9, Geffertová 6, Sadovnychova 3. HKM: Nemešová, Patkolóová - T. Zlatinská 3, Homolová 2, V. Zlatinská 3/1, Grigová, Daneková 2, Takáčová 8, Buranská 2, Jenigárová 7, Slažanská. Vylúčené 4:2. ČK: 35. T. Zlatinská za faul. Pokutové hody: 4/2 – 1/1. Rozhodovali: Richvalský, Palovčák.

Rudolf Hudák, tréner ŠŠK: „Pred stretnutím panovala v šatni dobrá nálada. Preto boli moje pokyny stručné. Zodpovednosť v koncovke a nekompromisná obrana. No ani jedno ani druhé nefungovalo na 100%. Herný prejav bol nemastný, neslaný, ale napriek tomu sme do šatne odchádzali s 3-gólovým vedením. Nie veľmi spokojný s prvým polčasom, ale stále s dobrou náladou, sme si povedali, že tento zápas nemôžeme pustiť z rúk. Napriek tomu, že sme na úvod druhej časti zápasu vsietili dva góly za sebou a náskok navýšili na 5 gólov, stále to na ihrisku nebolo ono a súpera sa nám nepodarilo zlomiť. Predzápasové pokyny sa naplnili až v závere zápasu, kedy sa konečne dievčatá bavili hádzanou. Vsietili sme deväť gólov a inkasovali len tri. Boj o štvrtú priečku v tabuľke sme zvládli. V konečnom dôsledku nie je dievčatám čo vytknúť. Ba naopak, chválim výkon brankárky Petry Pokornej a predvedený výkon v závere stretnutia.

Na rade je meranie síl s ďalším tabuľkovým susedom. V sobotu 1. apríla sa Prešovčanky predstavia na palubovke tretieho družstva tabuľky HK Sokol Bánovce nad Bebravou.     

PARTNERI