Najbližšie domáce zápasy:

sobota 27.4.2024

1.dorastenecká liga: ŠŠK Prešov - Drábova Košice (10,30/12,15 hod.)

nedeľa 28.4.2024

1.liga žien: ŠŠK Prešov - HK Junior Močenok (14,00 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

JABLKO AŽ TAK ĎALEKO OD STROMU NEPADLO

naspäť

16.03.2023 14:49       459x

JABLKO AŽ TAK ĎALEKO OD STROMU NEPADLO

Hádzanárky ŠŠK, po prehre 22:23 na palubovke ŠA Trenčín, sa v nasledujúcom domácom súboji dokázali znova vrátiť na víťaznú vlnu. Dokázali zosadiť z  trónu vtedy lídra prvoligovej tabuľky HC DAC Dunajská Streda B, ktorého zdolali 33:32. Podiel na úspešnom výsledku mala aj Dáša Ondrijová, autorka siedmych gólov (z toho tri zo sedmičiek). Študentke tretieho ročníka Gymnázia Jána Adama Raymana sme položili niekoľko otázok…

Tvoj pohľad na sobotňajší zápas…

Vedeli sme, že to bude náročný duel. V prvom polčase sa nám spočiatku nedarilo v obrane a ani v koncovke sme nemali šťastie. Počas prestávky nám tréner Rudolf Hudák zdôraznil, čo musíme zlepšiť. V druhom dejstve obrana viac zabrala, v útoku sme si dokázali vytvoriť niekoľkogólový náskok. Nechýbala nám bojovnosť, bolo vidieť, ako všetky veľmi túžime po víťazstve. Podarilo sa!

Na margo tvojho výkonu… Bolo vidieť, že sa ti darí.

V posledných stretnutiach sa mi hrá veľmi dobre a darí sa mi aj strelecky. Som rada, že ako mladá hračka dostávam príležitosť hrať v ženskej kategórii. Naberám skúsenosti, čo mi v ďalších zápasoch určite pomôže.

Patríš k nastupujúcej generácii ŠŠK. Najvýraznejšie úspechy si zatiaľ dosiahla v mládežníckych kategóriách. Ktoré sú to? Vrátane individuálnych…

Vyhrali sme viacero turnajov, v ligových súťažiach vždy atakovali najvyššie priečky. Za osobný úspech považujem pravidelné nominácie v reprezentácii SR počas ostatných sezón. Vlani som sa zúčastnila Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF). Práve na tomto podujatí ma potešila miestenka na svetový šampionát kadetiek v Severnom Macedónsku. Proste som si naplno užívala príjemné hádzanárske leto. Pred týždňom som sa zúčastnila ďalšieho reprezentačného zrazu, tentoraz ale už v kategórii junioriek. Odohrali sme dva prípravné duely s Rakúskom. V súčasnosti už beží príprava na ďalšie majstrovstvá sveta, ktoré budú tohto roku v júli.

Ako si sa dostala k hádzanej? Boli na začiatku aj iné športy či aktivity? Mama je známou bežkyňou. Nelanárila ťa niekedy skôr „týmto smerom“ ?

Rodičia boli aktívnymi športovcami, mamka basketbalistkou a atlétkou, ocko volejbalistom. Odmalička ma viedli k športu. Pred hádzanou, ktorú hrávam od desiatich rokoch, som sa venovala gymnastike a mažoretkám. Počas mamkinej bežeckej kariéry som aj ja absolvovala zopár bežeckých pretekov, no nikdy som neuvažovala, žeby som naplno venovala tomuto športovému odvetviu. Vždy ma lákali viac kolektívne športy.

Škola, budúcnosť… Rátaš s alternatívou, žeby sa z teba stala profesionálna športovkyňa. Keď nie, aké povolanie by to mohlo byť?

Momentálne dosť intenzívne premýšľam práve o tejto téme. na budúci rok ma čaká maturita a výber vysokej školy. Rada by som študovala medicínu, dúfam, že sa mi to podarí v budúcnosti zladiť s hádzanou.

PARTNERI