Najbližšie domáce zápasy:

sobota 27.4.2024

1.dorastenecká liga: ŠŠK Prešov - Drábova Košice (10,30/12,15 hod.)

nedeľa 28.4.2024

1.liga žien: ŠŠK Prešov - HK Junior Močenok (14,00 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

Pokorili sme lídra, trénerovo trikrát veľmi je veľavravné ...

naspäť

14.03.2023 12:20       306x

Pokorili sme lídra, trénerovo trikrát veľmi je veľavravné ...

Sobotňajší domáci zápas 18. kola prvej ligy s vedúcou Dunajskou Stredu bol bohatý na góly, no predovšetkým mal svoju kvalitu. Divákom sa musel páčiť a určite si prišli na svoje. Najmä „vďaka“ konečnému výsledku 33:32. Prešovčanky išli do vedenia hneď z prvého útoku, keď úspešne zakončila S. Ratvajská. Hostky ešte pred uplynutím prvej minúty vyrovnali a potom pridali ďalšie dva presné zásahy (1:3). Prakticky až do polovice prvého polčasu hráčky DAC viedli, no nikdy nie viac než o dva góly. V 16. minúte sa Šarišanky na súperky dotiahli (9:9) a o ďalšie tri minúty bolo priebežné skóre už 12:9. Karta sa obrátila a na rade „bol favorit“, ktorého hráčky museli naháňať náskok domácich. No nešlo im to veľmi. Tesne pred odchodom do kabín bola ešte dávka smoly na strane ŠŠK - to keď Vagaská mierila už po tretíkrát v priebehu prvého dejstva do žrde a gól Krasnianskej padol zlomok sekundy po siréne.

Hneď po výmene strán sa hostky dotiahli na 20:19, Prešovčanky ale odpovedali šnúrou troch gólov a súperky z juhu Slovenska si aj potom držali „na dištanc“. Keď sa už zdalo, že východniarky nepripustia žiadnu drámu, tá sa nakoniec, hoci nie veľká, konala. Niečo cez dve minúty pred koncom bol stav 33:29, Dunajskostredčanky trikrát po sebe skórovali, no na 33:32 upravili až päť sekúnd pred koncom. Čas na vyrovnanie im nezvýšil...    

Zverenkyne trénera Rudolfa Hudáka sú po úspešnom domácom vystúpení na piatom mieste tabuľky, v najbližšom kole sa predstavia v Zlatnej na Ostrove, ktorej patrí aktuálne v prvoligovom pelotóne tretia priečka.

Tréner Rudolf Hudák: „Veľmi, veľmi, veľmi ťažký zápas - fyzicky, ako aj psychicky. Vedeli sme, že hostíme lídra tabuľky a to sa prejavilo v úvode zápasu. Rešpekt pred súperom dievčatám zväzoval ruky, ale zároveň eliminoval technické chyby. Taktiež sme nepremenili zopár šancí. Zvrat nastal v polovici polčasu, kedy sme skóre otočili v náš prospech vďaka piatim strelným gólom za sebou. Rešpekt opadol a dievčatá hrali, to čo sa od nich očakávalo. Druhý polčas sme náskok udržiavali, miestami navýšili. V závere prišlo menšie zaváhanie, kedy sa súper dotiahol na rozdiel jedného gólu, ale zápas sme už nepustili a lídra zdolali. Opäť musím za predvedený výkon pochváliť celý tím.“

18. kolo, ŠŠK Prešov – HC DAC Dunajská Streda B 33:32 (19:17), ŠŠK: Pokorná, Kantorisová – Ondrijová 7/3, Šarišská, Michalcová 4, Hajdučková 4, Vraňuchová, Krasnianska 4, Bahelková 5, S. Ratvajská 2, Sadovnychova 4, Vagaská 3. HC DAC: Nagyová, Bugárová - Lelkesová 6, Veszprémiová 1, Kucserová 2, Androvicsová 3, Sidóová 1/1, Straková 3/1, Demeterová 9/1, Oláhová 1, Gányovicsová 6. 

Vylúčené 3:8. Pokutové hody: 5/3 – 3/3. Rozhodovali: Gedeon, Vydra.

PARTNERI