Najbližšie domáce zápasy:

sobota 27.4.2024

1.dorastenecká liga: ŠŠK Prešov - Drábova Košice (10,30/12,15 hod.)

nedeľa 28.4.2024

1.liga žien: ŠŠK Prešov - HK Junior Močenok (14,00 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

Tréner R. Hudák hovoril po ďalšej tesnej prehre a o trenčianskej nočnej more

naspäť

02.03.2023 07:58       286x

Tréner R. Hudák hovoril po ďalšej tesnej prehre a o trenčianskej nočnej more

Prešovské hádzanárky v stretnutí 17. kola prvej slovenskej ligy nenadviazali na úspešný výsledok so súperkami z Trenčína, nad ktorými v 4. kole zvíťazili doma 27:22. Pod Matúšovým hradom tentoraz ťahali za kratší koniec, prehrali 22:23, čím sa skončila ich päťzápasová jarná séria bez prehry. Ako prvé inkasovali, neskôr prehrávali 0:2 a prakticky celé stretnutie (až na tri výnimky), neustále doťahovali náskok súperiek. Za stavu 4:3 inokedy „stopercentná“ Novotná nepremenila pokutový hod, domáce odpovedali dvomi gólmi a bolo 6:3. Náskok Trenčaniek narastal, po šnúre troch presných zásahov v podaní najlepšej strelkyne duelu Leštinovej svietilo v 22. minúte na tabuli skóre 12:6. Prešovčanky na chvíľu zabrali, nasledujúcu sedemminútovky vyhrali 4:1, upravili na 13:10, no bol to iba záblesk a do kabín odchádzali družstvá za stavu 14:12.

 

Hneď po výmene strán sa v priebehu 51 sekúnd dvakrát presadila hosťujúca Ondrijová (14:14) a zdalo sa, že sa Šarišanky vrátili do zápasu. No bolo to iba zdanie. Na konci 36. minúty odskočili domáce na 17:14 a ďalšie momenty boli znova iba o snahe hostiek priblížiť sa domácim. V polovici druhého dejstva bolo nerozhodné skóre na dosah (20:19), no podarilo sa to až v 56. minúte (22:22). Vzápätí sa východniarkam naskytla ideálna možnosť otočiť vývoj a úspešne finišovať. Pri vylúčení domácej Matejíkovej ale nedokázali skórovať, naopak z ruky už spomínanej Leštinovaj inkasovali na 23:22. Do konca súboja zostávalo ešte dlhých 182 sekúnd, no skóre sa už nezmenilo. Škoda výsledku, aj preto, lebo brankárka ŠŠK Pokorná zneškodnila až tri trenčianske sedmičky, a keby...             

17. kolo, ŠA Trenčín - ŠŠK Prešov 23:22 (14:12), ŠA: Fáriková, Dovičínová - Matejíková 5, Mesárošová 1, Adamčiová, Fingerhúttová, Vépyová 1, Grófová, Macková 4/2, Leštinová 8, Mečírová 1, Bečárová, Marcineková 3. ŠŠK: Pokorná, Kantorisová – Novotná 2/1, Ondrijová 3, Šarišská, Michalcová 1, Vaxmanská, Krasnianska 5, Bahelková 2, Syrokhmanová 3, S. Ratvajská 1, Sadovnvchova 3, Vagaská 2. Vylúčené 4:8. Červená karta: 33. Vagaská za tri vylúčenia. Pokutové hody: 5/2 – 2/1. Rozhodovali: Klempa, Vanko.

Tréner Prešova Rudolf Hudák neskrýval sklamanie: „Zlý sen alebo nočná mora z Trenčína. Asi takto stručne by som zhodnotil tento zápas. Hneď v úvode sme zahodili zopár šancí, obrana absolútne nefungovala, čo súper trestal gólmi. Aj keď sme sa miestami dotiahli na prijateľný rozdiel dvoch gólov, nedisciplinovanosťou sme sa sami pripravili o možnosť otočiť skóre v náš prospech. Nepomohli ani oddychové časy, ani prestriedanie. Nefungovalo prosto nič, súper bol na koni. Nezabrala ani polčasová  kritika v šatni, dievčatá som žiadal zabudnúť na prvý polčas. Druhý bol z našej strany trocha lepší, ale nestačilo to. Domáce boli pri chuti. Obrana nebola stále podľa mojich predstáv a technické chyby sme nezredukovali. Aj keď dievčatá v závere zabrali a podarilo sa nám dotiahnuť na remízový stav, „happy end" sa nekonal. Predchádzajúci zápas s ŠKP Bratislava som hodnotil ako najlepší v sezóne, tento bol najhorší. V novembri 2022 sme tu prehrali s druhým trenčiansky tímom HK AS 30:31, teraz znova prehra najtesnejším rozdielom. Ako som spomenul v úvode: nočná mora.“

Možnosť na reparát sa Prešovčankám núka v sobotu 11. marca, kedy v domácom prostredí privítajú tretí celok tabuľky DAC Dunajská Streda B.

PARTNERI