Najbližšie domáce zápasy:

nedeľa 7.4.2024

KM žiačok: ŠŠK SLŠ Prešov - Bernolákova Košice (9,30 / 10,30 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

ČO O SEBE PREZRADILA BRANKÁRSKA OPORA ŠŠK PREŠOV?

naspäť

27.02.2023 08:57       324x

ČO O SEBE PREZRADILA BRANKÁRSKA OPORA ŠŠK PREŠOV?

Hoci sa narodila v Bánovciach nad Bebravou, tu na východe teraz býva, študuje, športuje. A navyše aj dobre chytá. Niet dôvod, prečo sa s ňou neporozprávať, veď portál somvychodnar.sk je tu práve na to… Reč je o 20-ročnej brankárke hádzanárok ŠŠK Prešov Petre Pokornej. Naposledy ukázala svoje kvality v prvoligovom víťaznom zápase 12. kola proti ŠKP Bratislava (43:24).   

 

Tvoj pohľad na utorkové domáce vystúpenie…

Z mojej strany úplná spokojnosť, vyhrali sme vďaka bojovnosti a tímovému výkonu. Chytalo sa mi veľmi dobre, no keďže hádzaná nie je len o individuálnom výkone jednotlivca, pomohli mi aj spoluhráčky v obrane.

Bola si jedinou brankárkou na súpiske ŠŠK. Pre zaujímavosť, keby si sa nedajbože zranila, ktorá hráčka by ťa mala zastúpiť medzi žrďami? 

No asi tá najodvážnejšia. Mojim favoritom by bola Veronika Vagaská, keďže už má s týmto postom skúsenosti.  

Ukázala si päť rýchlych rozohrávok na krídelníčky, po ktorých padli naozaj pekné góly. Cítiš, že to môže byť do budúcna tvojou silnou stránkou?

Máme veľmi šikovné a rýchle krídelníčky, nuž nebolo to pre mňa až také náročné. Na tréningoch tejto činnosti zvláštnu pozornosť nevenujem, no v zápasoch, keď je možnosť, pokúšam sa. Či je toto moja silná stránka, neviem, ale práve na rýchlych rozohrávkach je postavená súčasná moderná hádzaná, nuž by som sa v nich chcela čo najviac zdokonaliť.

Hádzanárky vzor…

Mám dva. Sú nimi Holanďanka Tessie Westerová a Španiel Gonzalo Pérez De Vargas

Na záver, skús prezradiť niečo, ako sa hovorí, aj spoza ihriska, či haly, v ktorej trénuješ a hrávaš.

S hádzanou som začala v siedmich, ôsmich rokoch v Bánovciach nad Bebravou. Medzi žrde som sa postavila hneď na začiatku. Dôvod? Priznám sa, mala som dosť kíl navyše, nerada behala. Uvedomovala som si, že na ostatných postoch mi to nepôjde a preto bolo moje rozhodovanie rýchle. V súčasnosti študujem v Prešove na pedagogickej fakulte. Veľmi rada si pozriem napríklad hokej, keďže je to úplne iný šport. Tiež rada hrám na klavíri, gitare alebo ukulele. Rovnako s obľubou čítam a trávim čas v prírode.

 

PARTNERI