Najbližšie domáce zápasy:

sobota 27.4.2024

1.dorastenecká liga: ŠŠK Prešov - Drábova Košice (10,30/12,15 hod.)

nedeľa 28.4.2024

1.liga žien: ŠŠK Prešov - HK Junior Močenok (14,00 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

Rozhovor s „matikárkou“ – ako inak, aj o číslach

naspäť

15.02.2023 19:43       323x

Rozhovor s „matikárkou“ – ako inak, aj o číslach

Prešovské prvoligové hádzanárky v troch tohoročných zápasoch neprehrali. Vyhrali v Partizánskom 27:23, remizovali v Topoľčanoch 25:25, včera zdolali doma Nesvady 31:19. Pri rozcvičke pred ich ostatným stretnutím zaujala staronová tvár. Pravá spojka Veronika Vagaská odišla v apríli 2021 z Prešova najskôr do Michaloviec, no keďže bolo v tom čase prvoradé štúdium na vysokej škole, rozhodla sa uprednostniť v rámci hosťovania pôsobenie v Košiciach v menej náročnej súťaži. Od minulého týždňa je znova v čierno-červenom drese, čo bolo príležitosťou pýtať sa na veci športové i súkromné...  

Predtým ste mali na drese číslo 55, teraz 22. Prečo tá zmena?

Všeobecne mám rada čísla ako 5, 11, 55. Len tak, prirástli mi ku srdcu. Žiaľ, keďže som prišla v polovici sezóny, vyberať som si veľmi nemohla. Nuž, dala som šancu 22-ke.  

Keď už sme pri tých číslach, v sobotu ste dali gól už v 32. sekunde. Mohol by to byť váš osobný rekord?

Úprimne, netuším. Hlavne som rada, že to tam padlo, aj keď potom prišli aj zahodené možnosti, takže ich mohlo byť viac, než celkovo štyri.

Vaše športové začiatky?

Pochádzam z Bardejova. Rodičia ma odmala viedli ku krúžkom. Atletika, klavír, spev a volejbal. Ako žiačka som reprezentovala základnú školu na hádzanárskom turnaji, chytala som v bránke. Potom sa to zbehlo veľmi rýchlo, odrazu som hrala za Bardejov. Myslím, že to bola jedna veľká náhoda...

Momentálne učíte matematiku a telesnú výchovu na Gymnáziu Konštantínova 2...

Áno, hlavne matematiku. Tiež ju aj doučujem, okrem toho vediem prípravu detí v atletickom oddiele Šport hrou. Voľného času veľa nemám, vážim si preto každú chvíľu strávenú s priateľom. Čo sa týka matematiky, pôvodne som ju študovať neplánovala, ale nakoniec som si zobrala som príklad z môjho ocka, ktorý ju učí, rovnako ako aj fyziku a v tomto smere je mojim veľkým vzorom.  

Veronike zaželajme úspešné pôsobenie v staronovom klube, nech svojimi výkonmi a gólmi prispeje k jeho napredovaniu.

 

PARTNERI