Najbližšie domáce zápasy:

sobota 27.4.2024

1.dorastenecká liga: ŠŠK Prešov - Drábova Košice (10,30/12,15 hod.)

nedeľa 28.4.2024

1.liga žien: ŠŠK Prešov - HK Junior Močenok (14,00 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

IUVENTA ZÍSKALA SRBKU ČOVIČOVÚ, NASTÚPIŤ MÔŽE UŽ PROTI VESELÍ

naspäť

06.02.2018 14:01       1400x

IUVENTA ZÍSKALA SRBKU ČOVIČOVÚ, NASTÚPIŤ MÔŽE UŽ PROTI VESELÍ

Milica Čovičová má nahradiť Mariannu Rebičovú, ktorá od budúcej sezóny zamieri do zahraničia
06.02.2018, Autor: SITA, Foto: Facebook Iuventa Michalovce

Avizovaný príchod srbskej hádzanárky Milice Čovičovej do Iuventy Michalovce sa stal realitou. "Zmluva je podpísaná, už v najbližšom zápase môže za nás nastúpiť," potvrdil v pondelok večer pre agentúru SITA športový riaditeľ Iuventy Radoslav Kozlov.

Kontrakt s 30-ročnou ľavou spojkou znie do konca sezóny s opciou na ďalšie obdobie. "K tomuto kroku nás prinútili pragmatické dôvody. Naša dlhoročná hráčka Marianna Rebičová si chce od budúcej sezóny vyskúšať zahraničný angažmán, v čom jej nebudeme brániť. Chceli sme post ľavej spojky vykryť domácou hráčkou. S potenciálnymi kandidátkami zo Slovenska a potom aj z Česka sme sa však nedohodli, a tak sme boli nútení poobzerať sa po posile v zahraničí," vysvetlil Kozlov.

Čovičová pricestovala na Zemplín vo štvrtok večer, v piatok odcestovala s výpravou Iuventy na zápas v Písku (41:20). Úradujúci slovenský šampión a líder MOL ligy 2017/2018 by jej služby mohol premiérovo využiť v piatkovom domácom stretnutí proti SHK Veselí nad Moravou, keď sa tréner František Urban rozhodne dať jej šancu na palubovke.

Milica Čovičová v aktuálnej sezóne figurovala na súpiske tureckého Ardesen GSK a zahrala si v jeho drese aj vo Vyzývacom pohári. V 3. kole tejto európskej pohárovej súťaže žien sa na vyradení švajčiarskeho DHB Rotweiss Thun SPL 1 (jeho hráčkou je aj Slovenka Lucia Weibelová) podieľala dvoma gólmi. Čovičová počas svojej hráčskej kariéry v rodnom Srbsku hrávala v tímoch RK Lasta Radničky Petrol Belehrad, Radnički Kragujevac či ŽRK Naisa Niš. Neskôr si 176 cm vysoká spojka vyskúšala angažmány v nemeckých kluboch TuS Metzingen a SVG Celle.

PARTNERI