Najbližšie domáce zápasy:

nedeľa 7.4.2024

KM žiačok: ŠŠK SLŠ Prešov - Bernolákova Košice (9,30 / 10,30 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

Komentár: Quo vadis slovenská ženská hádzaná?

naspäť

03.07.2021 12:18       989x

Komentár: Quo vadis slovenská ženská hádzaná?

dnes 00:00 | Minulý týždeň vyžrebovali jubilejný 20. ročník spoločnej slovensko-českej hádzanárskej súťaže žien – MOL ligy. Otáznik visel nad štvrtým slovenským účastníkom, ktorý mal nahradiť ŠŠK Prešov. Spoločným úsilím zástupcov Bratislavského krajského zväzu a hádzanárskeho klubu Tatran Stupava sa podarilo vytvoriť nový tím pod hlavičkou ATH HC Tatran Stupava.

 

Tento týždeň predstavil nováčik spred dvoch rokov HC DAC Dunajská Streda nové ciele i mená nových posíl, ktoré by mali pomôcť klubu zo Žitného ostrova získať titul majstra Slovenska a prelomiť tak dlhoročnú nadvládu Iuventy Michalovce. Cesta, ktorou sa vydal, je iná, než je začiatok púte nováčika MOL ligy zo Stupavy.

V Dunajskej Strede je momentálne až sedem reprezentantiek Slovenska, ak počítame aj Moniku Rajnohovú, ktorú čakajú materské povinnosti. Prečo ich tam je toľko, nemusíme príliš rozoberať. V klube sú vytvorené výborné tréningové i materiálne podmienky a v súčasnej dobe rozhodujúci fenomén, ktorými sú peniaze, je veľmi dôležitý faktor pre jeho úspešné fungovanie.

To je aj príklad Michaloviec, kde pred tromi rokmi vyhlásili, že budú stavať nie na zahraničných posilách, ale na slovenských hráčkach. Realita je však trochu iná. Za Iuventu hrá najviac legionárok, čo je dané situáciou, aká je na trhu hráčok. Michalovce sú stále najlepší slovenský tím, pretože majú aj dostatočné finančné zdroje.

Nové talenty by mali vychovávať Regionálne centrá hádzanej. To by malo byť východisko z núdze, ale pokiaľ budeme chcieť, aby sa naša hádzaná dostala medzi elitu, nemôže stáť iba na troch či štyroch kluboch, ktoré budú hrať v najvyššej súťaži. Takže namieste je otázka Quo vadis (kam kráčaš) slovenská ženská hádzaná?

Autor: Anton Pňaček | Zdroj: Denník Šport | Foto: TASR

PARTNERI