Najbližšie domáce zápasy:

nedeľa 7.4.2024

KM žiačok: ŠŠK SLŠ Prešov - Bernolákova Košice (9,30 / 10,30 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

PASTORKOVÚ NEPUSTIL DO HRY PROTI ŠPANIELKAM ZLOMENÝ NOS, V PREŠOVE CHCE NASTÚPIŤ

naspäť

05.12.2020 09:22       687x

PASTORKOVÚ NEPUSTIL DO HRY PROTI ŠPANIELKAM ZLOMENÝ NOS, V PREŠOVE CHCE NASTÚPIŤ

Hoci sa jesenná časť spoločnej slovensko-českej súťaže žien oficiálne skončila v novembri a vzápätí nasledovala reprezentačná prestávka, ešte pred januárovým pokračovaním sa predsa len odohrá niekoľko zápasov MOL ligy 2020/2021, ktorými sa čiastočne zmažú resty spôsobené pandémiou koronavírusu.

Najbližšiu sobotu sa bude hrať v Česku i na Slovensku. Zatiaľ stopercentný líder súťaže DHK Baník Most si od 16.00 h zmeria sily s posledným tímom tabuľky HK Hodonín. O hodinu skôr sa začne duel na opačnom konci bývalej federácie. V centre Šariša hádzanárky ŠŠK Prešov privítajú v rámci dohrávky 10. kola súperky zo Žitného ostrova. Kým Prešovčanky okupujú 10. priečku, Dunajskostredčanky sa šplhajú nahor a po troch výhrach za sebou sú piate.

DAC po prestávke spôsobenej pandémiou koronavírusu zdolal všetkých troch slovenských konkurentov v súťaži, takže momentálne sa môže podľa aktuálnej formy považovať za najlepší tím zo SR. „Určite máme veľkú kvalitu vďaka hráčkam, ktoré sú aj reprezentantky. Neviem však, či sa to dá tak jednoznačne povedať, lebo každý duel je iný. Nám nevyšiel súboj v Michalovciach, doma proti Iuvente sa nám však darilo. V každom prípade sa snažíme vyhrávať, dosahovať úspešné výsledky a potvrdzovať kvalitu, ktorú papierovo máme,“ uviedla pre slovakhandball.sk Kristína Pastorková.

Dunajská Streda si s Prešovom zmerala sily pred troma týždňami a bola to jednoznačná záležitosť (36:16), takže ambícia predĺžiť súčasnú víťaznú šnúru je pochopiteľná. „Do Prešova ideme určite s cieľom zvíťaziť a odniesť si dva body,“ vyhlásila 23-ročná pivotka.

Do kádra DAC pribudlo pred sezónou viacero nových hráčok. Pastorková je jednou z nich. V lige však stihli odohrať jeden duel, keď sa súťaž už v úvode sezóny prerušila. „Chvíľu nám trvalo, najmä keď sa dlho nehralo, kým sme sa zohrali. Teraz je to však už na veľmi dobrej ceste a oveľa viac si rozumieme,“ poznamenala slovenská reprezentantka.

Zhodou okolností práve dve dunajskostredské hráčky z kádra národného tímu SR nezasiahli do hry v minulotýždňovom medzištátnom dvojzápase reprezentácií Slovenska a Španielska. Jednou z nich bola práve Pastorková, ktorej v tom zabránil zlomený nos. „V Prešove plánujem hrať, hoci môj stav ešte nie je úplne ideálny. Trénujem s obmedzeniami a dávam si na to pozor. V našom družstve je však aj druhá pivotka po zranení, takže zrejme budem musieť nastúpiť.“

Opora DAC tiež prezradila, ako prišla k zraneniu: „Hrali sme tréningový duel s juniorkami, keď mi protihráčka nešťastnou náhodou udrela hlavou do nosa. Je to nepríjemné, raz sa mi už niečo také prihodilo. Vtedy to však bolo oveľa horšie, tentoraz som ho nemala zlomený do takej miery a nemuseli mi ho ani naprávať. Našťastie. Za tie roky som už zvyknutá na rôzne šrámy či bolesť, preto som aj zo začiatku odkladala röntgen. Stále som však pociťovala bolesť, a tak sme radšej nechceli ísť do rizika. Bolo by príliš veľké.“

Pre Slovenky nie je možnosť zahrať si proti úradujúcim vicemajsterkám sveta bežná záležitosť. „Určite ma to mrzelo. So Španielkami to boli super zápasy. Chvalabohu, sme mali v kádri ešte dve pivotky a mal kto hrať. S trénerom Pavlom Streicherom som mala dohodu, že v nevyhnutnom prípade nastúpim. Dievčatá to však zvládli a nebolo to potrebné,“ dodala Pastorková.

Okrem nej proti španielskym hádzanárkam nehrala pre pretrvávajúce problémy s nohou jej klubová spoluhráčka a kapitánka reprezentácie Monika Rajnohová.

Najbližší program v MOL lige žien 2020/2021:
sobota 5. decembra
15.00 h ŠŠK Prešov – HC DAC Dunajská Streda
16.00 h DHK Baník Most – HK Hodonín
sobota 12. decembra
15.00 h ŠŠK Prešov – HK Slovan Duslo Šaľa

Autor: slovakhandball.sk, Foto: Lelkes Ernő

PARTNERI