Najbližšie domáce zápasy:

sobota 27.4.2024

1.dorastenecká liga: ŠŠK Prešov - Drábova Košice (10,30/12,15 hod.)

nedeľa 28.4.2024

1.liga žien: ŠŠK Prešov - HK Junior Močenok (14,00 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

Hádzanárky favorita poriadne potrápili

naspäť

24.11.2020 09:04       916x

Hádzanárky favorita poriadne potrápili

23.11.2020

Prešovské hádzanárky sa v sobotu po dlhom čase predstavili v domácom prostredí. Išlo o dohrávku prvého kola nadnárodnej súťaže MOL ligy. Škoda, že pred prázdnym hľadiskom, keďže stále platia obmedzenia (proti športu) spôsobené pandémiou koronavírusu. Tobôž, keď vo východniarskom derby s Michalovcami sa bolo na čo pozerať od prvej do poslednej minúty.

Favorit súboja bol vopred jasný, no zverenkám trénera Maroša Vikartovského slúži ku cti, že mu znepríjemňovali cestu za víťazstvom od začiatku do konca. Na palubovke haly na Baštovej ulici sa zrodilo víťazstvo hostiek 30:24. A nemuselo to byť vôbec o šesť gólov, prehra Prešovčaniek mohla byť oveľa miernejšia, no v mnohých prípadoch mali aj poriadnu dávku smoly. Ako inak sa dá označiť päť striel do žrdí a brvna, k tomu jedna nepremenená sedmička. Inak to bolo stretnutie, ktoré malo svoj náboj, kvalitu, nechýbala bojovnosť aj „iskrivé“ momenty, keďže emócie „pracovali“ na obidvoch stranách. Výrazný podiel na prijateľnom výsledku mala domáca brankárka Petra Kakaščíková, ktorá zlikvidovala viacero vyložených šancí Michalovčaniek.

Individuálne vynikla domáca Tatiana Šutranová, ktorá sa presadila v koncovke až dvanásťkrát. Na strane hostiek potvrdila strelecký apetít ExPrešovčanka Martina Popovcová (9 gólov).

 

ŠŠK Prešov – Iuventa Michalovce 24:30 (12:17), zostava a góly domácich: Kakaščíková, Rontová, Pokorná – Timková, Dvorščáková 4, Vargová, Ratvajská 3, Vraňuchová 1, Šutranová 12/5, Ščerbáková 1, Holubová, Vencúriková 2, Pustá,Vagaská 1. Najviac gólov za hostky: Popovcová 9, Trunková 7, Holejová 6.

Ján MIROĽA
Foto: Viktor Zamborský

PARTNERI