Najbližšie domáce zápasy:

sobota 27.4.2024

1.dorastenecká liga: ŠŠK Prešov - Drábova Košice (10,30/12,15 hod.)

nedeľa 28.4.2024

1.liga žien: ŠŠK Prešov - HK Junior Močenok (14,00 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

Do Prešova prišli dve Bánovčanky, kolektív stmeľovali v Tatrách

naspäť

23.07.2020 16:35       2206x

Do Prešova prišli dve Bánovčanky, kolektív stmeľovali v Tatrách

PREŠOV. Po dlhej prestávke zapríčinenej pandémiou koronavírusu sa v pondelok 13. júna vrátili do tréningového procesu interligové hádzanárky ŠŠK Prešov.

V kádri Šarišaniek už nefigurujú dve opory brankárka Adriana Medveďová a krídelníčka Martina Popovcová.

Prvá menovaná zamierila do rakúskeho Eggenburgu, druhá posilnila majstrovské Michalovce.

Predovšetkým Popovcovú, ktorá v uplynulej nedokončenej sezóne nastrieľala 126 gólov, nebude jednoduché nahradiť.

Prešovčanom sa diery po týchto oporách podarilo rýchlo zaceliť, keď pritiahli dve hráčky z Bánoviec nad Bebravou.

Vytiahli aj tri šikovné dorastenky

Kormidelník Maroš Vikartovský je presvedčený, že nové akvizície – brankárka Petra Pokorná a krídelníčka Hana Žitňanová – prichádzajúce z tímu, ktorý sa do nového ročníka MOL ligy neprihlásil, budú prínosom.

„Aj keď Medveďová bola u nás iba krátko, je škoda, že odišla. Pokorná je šikovná brankárka, verím, že keď s ňou tréner Dušan Olejár popracuje, tak sa to ukáže aj na ihrisku. Žitňanová vie zahrať na krídle aj na spojke, my ju však budeme využívať na poste krídelníčky,“ uviedol Vikartovský.

Na otázku, či bude ťažké pre ŠŠK vyrovnať sa so stratou kanonierky Popovcovej, odvetil: „Tak ako mala Martina dobré momenty v útoku, tak niekedy jej to škrípalo v obrane. Teraz sa to možno viac vykompenzuje.“

Do prešovského kádra okrem Pokornej a Žitňanovej pred novou sezónou pribudli aj tri talentované dorastenky.

„Vytiahli sme sestru Lenky Ratvajskej Slávku, ktorá hráva na krídle a je na tom vynikajúco po atletickej stránke. Ďalšou je kadetská reprezentantka pivotka Timea Timková, ktorá by mala vystužiť stred obrany spolu s Viktóriou Vencurikovou. A v prvom tíme sa určite nestratí ani tretia mladá odchovankyňa Simona Smolková,“ konštatoval Vikartovský, podľa ktorého je už prešovský káder uzavretý.

„K dispozícii máme osemnásť hráčok. Myslím si, že družstvo je dobre poskladané.“

Pohár berú ako prípravu na ligu

Počas necelých dvoch týždňov letnej prípravy už celok z metropoly Šariša stihol absolvovať i krátke sústredenie vo Vysokých Tatrách.

„Na prvom tréningu sme si už tradične zahrali futbal. V prvom týždni sme zarezávali iba v domácich podmienkach, kde sme striedali halu s atletickým oválom. Na dievčatách bolo vidieť ako sa tešia z návratu do haly po dlhej dobe. Pevne verím, že im to aj vydrží. V sobotu sme odišli na štyri dni do Novej Lesnej. Snažili sme sa sústredenie využiť nielen na zlepšenie kondície, ale aj na stmelenie kolektívu,“ prezradil lodivod ŠŠK.

Slovenskému vicemajstrovi zo sezóny 2018/19 trošku naštrbili plány v príprave zrušené herné previerky s protivníkmi z Maďarska.

„Tamojší zväz však napokon tieto zápasy zatrhol. Snažíme sa nájsť náhradných súperov, aktuálne je to v štádiu riešenia. Zúčastníme sa aj päťdňového turnaja v Hodoníne, ktorý sa bude konať od 12. do 16. augusta. Avšak ešte nevieme, s akými súpermi sa tam stretneme, lebo pandémia všetko mení zo dňa na deň. Po návrate ešte chceme odohrať jeden prípravný duel a potom príde na rad pohár.“

Final Four Slovenského pohára sa uskutoční posledný augustový víkend a Prešovčanky v semifinále narazia na šalianske Duslo.

V tom termíne odštartuje aj MOL liga, takže súboj 1. kola s Iuventou Michalovce sa bude dohrávať neskôr.

„Pohár berieme ako prípravu na interligu. Samozrejme, pobijeme sa so Šaľou o postup do finále, ale keď to nevyjde, nič sa nestane,“ uzavrel Vikartovský.


 

PARTNERI