Najbližšie domáce zápasy:

sobota 27.4.2024

1.dorastenecká liga: ŠŠK Prešov - Drábova Košice (10,30/12,15 hod.)

nedeľa 28.4.2024

1.liga žien: ŠŠK Prešov - HK Junior Močenok (14,00 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

Nová posila v tíme ŠŠK Prešov - Adriana Medveďová

naspäť

22.02.2020 09:39       1256x

Nová posila v tíme ŠŠK Prešov - Adriana Medveďová

Adri Medveďová si porozumela so spoluhráčkami na prvý pokus a priznala, že

ĽÚBI PIVO

Bez Lívie Klučkovej, ktorá odišla do Michaloviec, no zato s výraznou posilou medzi žrďami, porazili hádzanárky ŠŠK SLŠ Prešov pred necelým týždňom súpera spoza rieky Moravy TJ Sokol Písek výrazným rozdielom 31:21. Adriana Medveďová sa už pri úvodných zákrokoch v dobrom svetle. Porozprávali sme sa s ňou o tom, čo bolo, keďže Prešov nie je pre ňu žiadnou neznámou, no zaujímali sme sa aj o súčasnosť a budúcnosť. Čo konkrétne prognózuje sebe a svojim spoluhráčkam v nasledujúcich týždňoch, v ktorých bude postupne vrcholiť sezóna 2019/2020? Alebo inak - ako vidí šance ŠŠK na obhajobu titulu vicemajstra Slovenka? Je to podľa nej reálny cieľ?  Aj na takúto „zloženú“ otázku odpovedala sympatická Adri v jednej z odpovedí.

V Prešove ste pôsobili v sezóne 2014/15. Pokúsite sa aspoň zhruba na niečo z tohto obdobia spomenúť?

- Išlo o premiérový ročník v nadnárodnej česko-slovenskej súťaži. Pre klub, ako aj jeho fanúšikov, to bol veľký zážitok. Veková skladba družstva bola veľmi rôznorodá. Od mladučkých dorasteniek až po „veteránky“. V pamäti mi utkvelo aj prvé víťazstvo vo WHIL-ke, proti Veselí na Moravě, ktoré vtedy viedol môj bývalý tréner Ján Packa. Nemusím teda zdôrazňovať, že aj preto ma vtedy výhra tak veľmi potešila.

Na Slovensko ste sa vrátili aj „vďaka“ prístupu vášho predchádzajúceho zamestnávateľa z Tenerife. Ten si vraj neplnil voči vám finančné povinnosti. Ako dlho trvala vaša trpezlivosť, kým nepretiekol pomyselný pohár? Za koľko mesiacov vám nezaplatili výplatu?   

- Áno, toto bol hlavný dôvod, prečo som sa rozhodla odísť zo Španielska. Peniaze som dostávala, no nepravidelne, čo nedávalo žiadnu istotu. Aktuálne mi klub dlhuje za tri mesiace.

Predsa len, bolo niečo zaujímavé, na čo sa nedá zabudnúť? Tenerife sa tak či tak stalo jednou „kolónkou“ vášho športového životopisu.   

- Iste, dostala som viacero príležitostí a aj som ich využila. Vyskúšala som si najvyššiu španielsku súťaž, spoznala nových ľudí, naučila nový jazyk, no a v neposlednom rade to bol život na ostrove. Pestrý, veľmi sa mi páčil, hoci som tam pobývala v prvom rade kvôli hádzanej. To mi bohužiaľ až tak „nesadlo“, čo je škoda. No vždy platilo a bude platiť, že každá takáto skúsenosť ostáva pre športovca v niečom pozitívna.

V sobotu proti Písku ste ukázali skvelé zákroky hneď na začiatku, potom ďalšie. Na druhej strane aj vaše spoluhráčky v obrane nehrali zle. Niekto ich teda celkom dobre dirigoval... Adresovali ste im nejaké pokyny ako si predstavujete spoluprácu brankárky s obranou, alebo to bolo len o pokynoch trénera Vikartovského?

- Nič konkrétne som s dievčatami pred zápasom nepreberala. Na to je tam samozrejme tréner. V priebehu duelu sme si ale už nejaké veci vydiskutovali a som rada, že vzhľadom na to, že to bol môj prvý zápas, nám to takto fungovalo. Potešilo ma to, hoci chyby boli, či už zo strany obrany, alebo z mojej. Som však presvedčená, že to v ďalších vystúpeniach bude už len lepšie.      

Káder ŠŠK Prešov tvoria väčšinou mladučké hráčky, vy ste sa hneď po príchode stali (spolu s niektorými dvomi, tromi ďalšími spoluhráčkami) jednou z líderiek kabíny. Je to pre vás nová pozícia, alebo ste sa s niečím podobným v kariére už stretli?

- Veru áno, momentálne som v kádri najstaršia, čo som doteraz nezažila. Neviem, či by som sa nazvala líderkou kabíny, ale zatiaľ môžem povedať, že sa v družstve cítim veľmi dobre. Cítim, že ma spoluhráčky rešpektujú a aj za seba môžem povedať, že je to obojstranné. Keď to tak bude pokračovať, môžeme si pomôcť.

Rovnako, aj na „vašom“ poste máte konkurenciu v podobe dvoch brankárok s minimom skúseností. Vy najlepšie poznáte samú seba, pociťuje to skôr ako výhodu alebo nevýhodu?  

- Nikdy som konkurenciu nepociťovala ako nevýhodu. Hádzaná je kolektívny šport a preto je v prvom rade dôležitý úspech kolektívu. Pokiaľ sa nedarí jednej, je tam druhá, či tretia. Nezáleží kto sa do brány postaví, keď svojim výkonom pomôže družstvu.

 

V sobotu cestujete do Bánoviec nad Bebravou. Trúfate si na dva body? A potom – bonbónik v podobe domáceho súboja s Mostom?

 

- Najprv s posledným, hneď na to s prvým celkom tabuľky. S outsiderom si Prešov doma poradil bez problémov, nuž predpokladám, že v Bánovciach rolu favorita zvládneme. Proti Mostu to bude naopak. Nemáme však čo stratiť a budeme sa snažiť aktuálneho lídra tabuľky potrápiť.

Na záver otázka, ktorú sme položili v úvodných riadkoch. Zhrnúť sa dá do jedného slovíčka – ciele...

- Ja osobne by som chcela, aby sme v ostatných zápasoch v MOL lige získali čo najviac bodov, predstihli v tabuľke Dunajskú Stredu a mali tak lepšiu východiskovú pozíciu do play off. Pred reprezentačnou prestávkou nás ešte čaká Slovenský pohár, verím, že sa v ňom prebojujeme do finále. No a samozrejme dúfam aj v obhajobu titulu vicemajstra Slovenska. 

 

Ján MIROĽA

 

ČO EŠTE O SEBE PREZRADILA:

Dátum narodenia: 11. 7. 1992               

Prezývka: Adri 

Doterajšie pôsobiská: UDHK ŠG Nitra, Danlog Partizánske, Iuventa Michalovce, Bemaco Prešov, Dunarea Braila, Minaur Baia Mare, CB Salud Tenerife, ŠŠK Prešov

Najväčšie úspechy v kariére: viacnásobná majsterka Slovenska, víťazka Slovenského pohára, viacnásobná víťazka WHIL, siedme miesto na ME a MS kadetiek (2007, 2008), druhé miesto na Európskom olympijskom festivale mládeže vo Fínsku 2011, tretie miesto v Rumunskom pohári.

Športové korene: hádzanej sa venuje „po mame“

Najobľúbenejší európsky klub: Audi ETO Györ

Hádzanársky vzor: Thierry Omeyer        

Iné obľúbené športy: futbal, hokej, vodné pólo

Osobné záľuby: priatelia, cestovanie, hudba, filmy, seriály

Najobľúbenejšie jedlo: Lasagne                                             

Najobľúbenejší nápoj: pivo

Najobľúbenejší film: Million dollar baby, Peaceful warrior

Zlozvyky, neresti: nadávanie

 

PARTNERI