Najbližšie domáce zápasy:

nedeľa 7.4.2024

KM žiačok: ŠŠK SLŠ Prešov - Bernolákova Košice (9,30 / 10,30 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

V kádri žien má Iuventa Michalovce novú posilu. Prichádza Lívia Klučková

naspäť

11.02.2020 17:15       1051x

V kádri žien má Iuventa Michalovce novú posilu. Prichádza Lívia Klučková

Vzhľadom k tomu, že tréner Peter David nemôže v závere sezóny počítať s dvojicou skúsených hráčok – Irynou Kompaniecovou a Patríciou Wollingerovou, vedenie klubu reaguje angažovaním novej posily. Tou sa stala 25-ročná spojka či kridelníčka Lívia Klučková, ktorá doteraz v MOL lige pôsobila v materskej Šali a naposledy v Prešove.

„Po tom, čo sme prišli o dve najskúsenejšie hráčky sme sa rozhodli reagovať,“ rozhovoril sa Jan Beňadik, športový riaditeľ klubu. „Chcel by som samozrejme oceniť prístup prešovského klubu za promptné a korektné jednanie, bez ktorého by sa transfer nedal uskutočniť. Oslovili sme Líviu, ktorá v súťaži dlhodobo patrí k najlepším strelkyniam. Je to hráčka, ktorá dokáže v stretnutiach hrať na úrovni desiatich gólov. Samozrejme, má aj veľkú hernú skúsenosť. Tú najmä v závere sezóny potrebujeme. Ďalšou jej devízou je jej univerzálnosť. Okrem spojky môže hrať v útočnej fáze, aj na krídle. V defenzíve je taktiež využiteľná na viacerých pozíciách,“ pokračuje Beňadik.

S posilňovaním kádra nie je koniec ani po príchode slovenskej reprezentantky, ktorá sa v sezóne 2015/2016 stala najlepšou strelkyňou WHIL. „Aktuálne pracujeme na príchode ďalších hráčok, ktoré by k nám mali postupne prichádzať na skúšku. Sú to hráčky aj k prebiehajúcej sezóne a aj k tej ďalšej. O všetkom vás budeme informovať v nasledujúcich dňoch,“ dodáva Beňadik.

Zdroj: Iuventa Michalovce, Foto: Lívia Klučková (v oranžovom)

PARTNERI