Najbližšie domáce zápasy:

sobota 27.4.2024

1.dorastenecká liga: ŠŠK Prešov - Drábova Košice (10,30/12,15 hod.)

nedeľa 28.4.2024

1.liga žien: ŠŠK Prešov - HK Junior Močenok (14,00 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

Prešovčanky porazili DAC a sú v semifinále Slovenského pohára

naspäť

24.12.2019 11:15       1771x

Prešovčanky porazili DAC a sú v semifinále Slovenského pohára

Prešovčanky vycestovali v nedeľu 22.12.2019 na pohárový zápas do Dunajskej Stredy, v ktorom sa rozhodovalo o postupe do semifinále tejto súťaže. Pred 3 týždňami hostia v MOL lige prehrali zápas v Dunajskej Strede o jediný gól a tak sa chceli domácim náležite  revanšovať. Na pôde DAC sa teda očakával napínavý zápas. Na dobrú hádzanú sa prišlo pozrieť takmer 400 divákov, ktorí videli bojovný duel s víťazným koncom pre  Prešovčanky, ktoré zvíťazili v pomere 23 : 29 (13 : 16).

Zostava a góly Prešova

Poláková, Feščáková – Dvorščáková, Belušková 1, Čírčová, Vargová, Popovcová 9/1, Ratvajská 1, Šutranová 3, Ščerbáková 1, Holubová 2, Vencuriková 4, Klučková 6, Vagaská 2

 

Hlasy po zápase

Maroš Vikartovský – tréner

Mali sme výborný vstup do zápasu. Samozrejme sme sa opäť nevyhli hluchým minútam, ale na rozdiel od majstrovských zápasov boli kratšie. Som rád, že sme postúpili, ligové body to síce nie sú, ale čo už, od niečoho sa predsa potrebujeme odraziť. Prajem všetkým pekné sviatky.

Veronika Poláková – brankárka

Tréner Vikartovský zvolil výbornú taktiku, vďaka ktorej sme od začiatku až po koniec hrali ako jeden tím. Tešili sme sa z maličkostí, ktoré nám vychádzali a navzájom sa povzbudzovali. Mala som výbornú obranu, vďaka ktorej sa mi lepšie chytalo v bráne. Veľkou oporou mi bol tréner Olejár so Sašou Feščákovou. Verím, že naša bojovnosť nám ostane do konca sezóny a takýchto vyhratých zápasov bude viac.

Lívia Klučková – spojka

Vedeli sme, že tento zápas bude náročný. Súper má svoje kvality a doma im pomáha aj výborná divácka kulisa. My sme začali veľmi dobre. Neskôr sme mali opäť hluché minúty a zbytočné chyby, na základe ktorých sa súper dotiahol. Výborne nám zachytala Nika Poláková. Ku koncu zápasu sme už vedenie nepustili, práve naopak, zabrali sme a zápas sme dotiahli do víťazného konca a zaslúžene sme v semifinále Slovenského pohára. Ďakujem všetkým fanúšikom za podporu a prajem všetkým krásne Vianoce.

 

FOTO: športová hala Bardejov - dejisko Final 4 Slovenského pohára 

PARTNERI