Najbližšie domáce zápasy:

sobota 27.4.2024

1.dorastenecká liga: ŠŠK Prešov - Drábova Košice (10,30/12,15 hod.)

nedeľa 28.4.2024

1.liga žien: ŠŠK Prešov - HK Junior Močenok (14,00 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

Prešovčanky s tesnou prehrou

naspäť

04.12.2019 16:05       1158x

Prešovčanky s tesnou prehrou

V 12. kole MOL ligy prehrali Prešovčanky na pôde Dunajskej Stredy. V tejto sezóne je to už druhý zápas, ktorý prehrali o jediný gól.

Hostia nastúpili v základnej zostave na krídlach s Popovcovou a Ratvajskou, spojkový rad patril Vencurikovej, Vagaskej a Vargovej, na pivote striedali obrana - útok Belušková so Ščerbákovou. Hneď v prvej minúte vybojovala Vagaská sedemmetrový hod, ktorý ale Vencúriková nepremenila. Hluchá úvodná 10-minútovka stála Prešovčanky 6-gólové manko, keď prehrávali 8:2. V 11. minúte pridala tretí gól Vencuriková a na domácej strane sa dvakrát vylučovalo. Prešovčanky v hre 6 na 4 nedokázali početnú prevahu využiť a strelili iba jeden gól na 8:4. Následne prišla slabšia chvíľka aj na strane domácich a Prešovčanky sa v 23. minúte dostali do vedenia 9:10. Následne sa družstvá striedali vo vedení až do polčasového stavu 15:14.

V 38. minúte bola na 2 minúty vylúčená Klučková. DAC hneď využil „presilovku“ zásluhou domácej Bízikovej a zvýšil na 20:16. V 47. minúte gólom Kozmovej odskočili domáci už na rozdiel 25:19. V 50. minúte znížila Ščerbáková na 26:21 a v tej istej minúte za faul na pivota bola na 2 minúty vylúčená Klučková. Napriek oslabeniu trio Prečovčaniek (Vencuriková, Šutranová a Popovcová) znížilo na 26:24. V 53. minúte bol pre DAC nariadený sedemmetrový hod, ktorý Bíziková nepremenila, ale následne z odrazenej lopty prekonala brankárku Polákovú a zvýšila na 27:24. Tréner Vikartovský následne zmenil obranný systém na 2 - 4, vďaka ktorému začali hostia stíhaciu jazdu. V 54. minúte gól Ščerbákovej znamenal zníženie na 27:25. V 55. minúte sa presadila domáca Straková, ale následne na to odpovedala Popovcová a bolo 28:26. Následne domáci zvýšili na 29:26. V 59. minúte dokázala Klučková streliť dva zlepené góly. V záverečej minúte stretnutia mal loptu domáci DAC, ale urobil technickú chybu a tak išli hostia do rýchleho protiútoku. 5 sekúnd pred klaksónom sa lopta dostala do rúk výborne hrajúcej Popovcovej, ktorá žiaľ svoj pokus nepremenila a tak Prešovčanky prehrali 29:28.

 

Zostava a góly

Feščáková, Poláková – Belušková, Vargová, Popovcová 8, Ratvajská 2, Šutranová 3, Ščerbáková 3, Holubová, Vencuriková 3, Klučková 7, Vagaská 2

 

Hlasy po zápase

Maroš Vikartovský – tréner

V tomto zápase sme doplatili na hluché minúty na začiatku oboch polčasov. Nevychádzali nám presilovky a to rozhodlo o konečnom výsledku. Ako trénera má teší bojovnosť celého družstva.

 

Lívia Klučková – spojka

Hluchá desaťminútovka na začiatku, k tomu technické chyby a nepremenené šance malo za následok stav 8:2. Som rada, že aj napriek tomu sme nesklonili hlavy a dokázali zabrať. Máme nízke brankárky a my sme im vôbec nepomohli. Súperky strieľali bez kontaktu a z voľnej ruky to sa chytiť nedá. Posledný gól síce nedala Popovcová ale hnevať sa na ňu nikto nemôže. Ak by sme premenili, čo sme mali a využili naše presilovky, výsledok mohol byť úplne iný.

 

Martina Popovcová – krídlo

Veľmi nás mrzí výsledok zápasu, pretože sme boli favoritom. Nezachytili sme začiatok prvého polčasu, avšak vďaka nášmu bojovnému výkonu sme sa dotiahli na rozdiel jedného gólu. Urobili sme veľa technických chýb, zahadzovali sme vyložené šance, čo sa odzrkadlilo na konečnom výsledku. Verím, že sa z toho zápasu poučíme a odohráme kvalitný zápas so súperom z Hlohovca a tentoraz so šťastnejším koncom pre nás.

PARTNERI