Najbližšie domáce zápasy:

sobota 27.4.2024

1.dorastenecká liga: ŠŠK Prešov - Drábova Košice (10,30/12,15 hod.)

nedeľa 28.4.2024

1.liga žien: ŠŠK Prešov - HK Junior Močenok (14,00 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

Prešovské hádzanárky siahali na prekvapenie

naspäť

18.11.2019 13:03       834x

Prešovské hádzanárky siahali na prekvapenie

PREŠOV. Favorizovaná Slavia Praha v 11. kole MOL ligy hádzanárok zápas proti domácemu ŠŠK Prešov dobre rozbehla, avšak ešte lepšie finišovala.

Šarišanky skoro tri štvrtiny zápasu nad Pražankami vyhrávali, ale napokon ho prehrali 28:30.

Slavii nahrali aj naivnými chybami

Vstup do zápasu ŠŠK Prešov nevyšiel. Po troch minútach prehrával 0:3.

Na konci prvej štvrťhodiny Prešovčanky zlepšujúci sa výkon pretavili do vedenia 7:5. V týchto fázach mala ich hra fazónu. Do prestávky si družstvo ŠŠK vypracovalo trojgólový náskok.

Po zmene strán ho dvakrát zvýšilo na rozdiel štyroch gólov, lenže Pražanky hlavne zásluhou presne strieľajúcich spojok Míšovej a Pokornej (obe po 8 gólov) sa doťahovali.

Súperky takéto ponuky neodmietali. Slavia päť minút pred záverečným klaksónom mala už trojgólový náskok. Posledný gól stretnutia z ruky Klučkovej už len zmiernil dosť krutú prehru Prešovčaniek.

Akoby spanikárený výkon z možného prekvapenia v dueli s jasným favoritom obral prešovské družstvo o podstatne lepší výsledok zaujímavého zápasu.

Veľa toho uponáhľali

Osobnosťou v mladom tíme ŠŠK Prešov bola niekdajšia kapitánka slovenskej juniorskej reprezentácie Viktória Vencuriková. Výborne pracovala v obrane i v útoku, navyše so siedmimi gólmi bola vedno s Popovcovou najlepšou strelkyňou domácich.

„Sme nahnevané, veľmi sklamané a ospravedlňujeme sa našim fanúšikom, ktorí boli znovu skvelí, za ten zbabraný záver,“ jedných dychom zo seba vychrlila Vencuriková.

„Nie prvý raz sa nám niečo podobné prihodilo. Podobné hluché minúty sa v našej hre vyskytujú dosť často. Slavia nás v úvode síce zaskočila, avšak potom sme mali navrch my. Vyhrávať doma o štyri góly a prehrať o dva, to ozaj poriadne štve. Slaviu sme k nejakej extra hre nepustili. Akurát dvom ich hráčkam to v kľúčových fázach zápasu strelecky sypalo. Za to, že sme dobre rozohraný zápas pustili z rúk, si môžeme predovšetkým samy. Keď sme viedli o štyri, razom akoby všetky hráčky chceli dávať góly. Všetko sme to ale uponáhľali, zakončovali aj z nepripravených pozícií a hlavne to súperky trestali. Vidinou možnej výhry nad favoritom sme sa nechali až príliš a najmä priskoro uniesť. Asi preto sme vyšli naprázdno,“ mienila jedna z najlepších na ihrisku.

Korzár, Ján Leško

 

PARTNERI