Najbližšie domáce zápasy:

nedeľa 7.4.2024

KM žiačok: ŠŠK SLŠ Prešov - Bernolákova Košice (9,30 / 10,30 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

Dcéra bývalého futbalového reprezentanta najlepšou strelkyňou

naspäť

04.11.2019 14:17       806x

Dcéra bývalého futbalového reprezentanta najlepšou strelkyňou

PREŠOV. Druhú výhru v prebiehajúcej sezóne spoločnej slovensko – českej MOL ligy hádzanárok si na konto pripísalo družstvo ŠŠK Prešov. Zverenky trénera Maroša Vikartovského zdolali na domácej palubovke v aktuálnej interligovej tabuľke posledné Bánovce nad Bebravou.

Mladá Vargová sa šance chopila

Hoci bodový odstup medzi ŠŠK Prešov a Sokolom Bánovce nad Bebravou bol pred stretnutím deviateho kola MOL ligy minimálny, rola jednoznačného favorita duelu pripadla domácemu celku. A to aj napriek faktu, že v prešovskom družstve chýbala nemocná skúsená L. Klučková, či zranené talentované Popovcová s Dvorščákovou. Šanca hrať interligu sa tak naskytla ďalším mladučkým hráčkam dorasteneckej liahne ŠŠK - Lupkovičovej, či dcére niekdajšieho slovenského futbalového reprezentanta Stanislava Vargu, Diane Márii. Nuž a práve šikovná, pohyblivá Prešovčanka bola s desiatimi gólmi najlepšou strelkyňou zápasu. Domáce družstvo síce rolu favorita spočiatku nejako suverénne nepotvrdzovalo, no s pribúdajúcimi minútami už na hracej ploche jednoznačne dominovalo.

Šutranová znovu pri streleckej chuti

Siedmimi gólmi, vedno s krídelníčkou Ratvajskou, k výhre Prešova prispela hráčka spojkového radu ŠŠK Tatiana Šutranová. V mladom tíme mladá, zväčša obávaná strelkyňa, sa radí spolu s ďalšou spojkou Vencurikovou, k najskúsenejším. „Pravdou je, že pri neúčasti Lívie Klučkovej sme s „Viki“ Vencurikovou tie najskúsenejšie. Tento fakt však v podstate v zápasoch vôbec nevnímam. Samozrejme, tie najmladšie dievčatá v družstve beriem ako rovnocenné spoluhráčky, ktorým sa snažím dať čo najviac z toho čo viem, aby sme to spolu potiahli k čo najväčším úspechom klubu,“ reagovala na náš postreh po stretnutí s Bánovcami T. Šutranová, ktorá do zápasu ale naskočila až na konci prvej štvrťhodiny. „V predošlých stretnutiach som nepredviedla výkony, s ktorými by bol tréner M. Vikartovský spokojný. Sama som si bola vedomá, že v ostatnom čase som nebola v optimálnej hernej pohode. Preto som nevkročila do zápasu v základnej zostave. Nuž a pravdu povediac, kedy do hry zasiahnem neriešim. Na to je tam tréner a jeho rozhodnutia plne rešpektujem. Šancu dal aj tentoraz mladým hráčkam. Sú to ozaj šikovné dievčatá a ak budú naďalej pracovať na sebe tak ako doposiaľ, iste budú prísľubom. Aj v tomto zápase ukázali, že s nimi do budúcna treba rátať.“

Fakty

ŠŠK Prešov – Sokol Bánovce nad Bebravou 36:20 (19:10)

Najviac gólov: Vargová 10/2, Šutranová a Ratvajská po 7 -  H. Holíncová 6/2. Pokutové hody: 3/2 – 9/6. Vylúčené: 6 – 7. ČK. H. Žitňanová za tri vylúčenia. Rozhodovali: Klimko a Bačík. Divákov: 128.

JÁN LEŠKO    

FOTO: Diana Mária Vargová                 

PARTNERI