Najbližšie domáce zápasy:

sobota 27.4.2024

1.dorastenecká liga: ŠŠK Prešov - Drábova Košice (10,30/12,15 hod.)

nedeľa 28.4.2024

1.liga žien: ŠŠK Prešov - HK Junior Močenok (14,00 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

Prešovčankám stál v ceste ďalší Sokol. Podľahli aj jemu

naspäť

28.10.2019 14:56       1023x

Prešovčankám stál v ceste ďalší Sokol. Podľahli aj jemu

PREŠOV. Hádzanárky ŠŠK Prešov po prehre v predošlom kole MOL ligy na ihrisku Sokola Poruba neuspeli ani v ďalšom zápase na pôde súpera a podľahli aj Sokolu v Písku 28:35.

Ani solídnych 28 gólov nestačilo

TJ Sokol Písek, príjemné prekvapenie tohto interligového ročníka, doma nepripustil ani len náznak prekvapenia.

 

V aktuálnej tabuľke tak klesli prešovské hádzanárky z desiatej na dvanástu priečku s dvomi bodmi.

„Vonku sme dali dvadsaťosem gólov, čo iste nie je málo. Pravda je však taká, že skóre sme korigovali až v závere, ktorý domáce možno už trochu pod dostatočným náskokom zvoľnili. Zápas sme si ale prehrali už v prvom polčase, v ktorom sme sa znovu trápili v útočnej fáze. To sa potom prenieslo i do druhej časti. V nej to síce vyzeralo trochu lepšie, no stále to nie je to, čo chceme a čo by sme mali hrať,“ tvrdil po návrate z Písku prezident ŠŠK Prešov Peter Šutran.

 

Reálne by mali bodovať doma s Bánovcami

Tréner prešovských hádzanárok Maroš Vikartovský pracuje momentálne so zraneniami oslabeným kádrom hráčok.

„Takýto stav trvá v našom družstve už dlhší čas,“ konštatoval prezident klubu.

„Najhoršie na tom sú Popovcová s Dvorščákovou. Iné hráčky mali zase študijné či pracovné povinnosti, takže aj do Písku sme odcestovali so značne obmedzeným kádrom. Otázne je, dokedy sa z takejto situácie vyhrabeme. Hráčkam, ktorých má náš tréner k dispozícii, teda neostáva iné, než v tréningovom procese pracovať naplno a v zápasoch sa snažiť z nepríjemnej situácie sa čím skôr dostať.“

ŠŠK Prešov má na konte chudobné dva body za výhru v piatom kole MOL ligy v Hodoníne.

V reálnom výhľade má však zisk ďalších, pretože Prešov v deviatom interligovom kole hostí doma v piatok 1. novembra od 15. hodiny posledné Bánovce nad Bebravou, ktoré v súťaži zatiaľ vyšli bodovo naprázdno.

 

„Žiadneho súpera, tobôž nie v situácii, v akej sa aktuálne nachádzame, neradno podceniť. Pravdou je, že herné očakávania naše družstvo momentálne nenapĺňa. Poznajúc kvalitu kádra súpera ale i za daného stavu bude povinnosťou nášho tímu posledného v tabuľke na domácom ihrisku zdolať. Verím, že dievčatá tento zápas i k spokojnosti našich verných fanúšikov úspešne zvládnu.“

 

Ján Leško, Korzár

 

PARTNERI