Najbližšie domáce zápasy:

nedeľa 7.4.2024

KM žiačok: ŠŠK SLŠ Prešov - Bernolákova Košice (9,30 / 10,30 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

Prešovčanky víťazne v 5.kole MOL ligy

naspäť

07.10.2019 08:52       1058x

Prešovčanky víťazne v 5.kole MOL ligy

Prešovčanky si v piatok odviezli z Hodonína prvé dva body v tejto sezóne. Hostia vycestovali na zápas s 13-členným družstvom, v ktorom figurovala a do zápasu zasiahla po dlhšej odmlke Alena Dvorščáková a svoje spoluhráčky z hľadiska podporovala aj zranená Martina Popovcová.  

Ako prvé sa k lopte dostali Prešovčanky a hneď z prvého útoku sa dostali do vedenia - vďaka Vencuríkovej bolo 0:1. Za zlepšenou obranou družstva hostí chytala Feščáková, ktorá si hneď v úvode zápasu pripísala prvý zákrok, keď zneškodnila strelu najlepšej kanonierky Hodonínu Kalinovej. Po výborných zákrokoch Feščákovej a góloch Klučkovej a  Šutranovej bol stav 0:3. Dva góly v rade domácich znamenalo zníženie stavu na 2:3. V 5.minúte zobrala zodpovednosť do svojich rúk Vencuríková a zvýšila stav na 2:4. V 8. minúte domáca Pospíšilová videla prvú žltú kartu, vďaka ktorej Prešovčanky získali 7 metrový hod, ktorý Klučková suverénne premenila a tak Prešov viedol 3:7. Následne Prešovčanky 7 minút neskórovali a domáci dokázali vyrovnať. Hodonín mohol ísť v tomto zápase prvýkrát do vedenia, ale jeho hráčky urobili technickú chybu, po ktorej Vencuriková rýchlo rozohrala na Ratvajskú a tá zvýšila na 7:8. V obrane výborne pracovala Belušková, ktorá viackrát prerušila rozohrávku domácich. V 24.minúte viedli Prešovčanky o 3 góly, ale domáce hráčky zabrali a stanovili polčasový výsledok na 12:12.

Druhý polčas otvárali domáce hráčky. Hneď v úvode bola vylúčená Šutranová. Strela domácej hráčky rovno do rúk Polákovej znamenala rýchly protiútok na Klučkovú a gól na 12:13. Hneď na to bola vylúčená Vencuriková a tak domáce hrali presilovku 6:4. Po návrate Šutranovej „z trestnej lavice“ bola vylúčená Dvorščáková, takže hra 6:4 pokračovala ďalej. Hodonín však túto presilovku nevyužil a naopak inkasoval gól na 12:14. V 41.minúte Prešovčanky viedli už o 4 góly. Následne domáci tím začal znižovať stratu a v 49.minúte bol stav opäť nerozhodný 20:20. Faul na Vencurikovú znamenal 7-metrový hod pre Prešovčanky, z ktorého sa Klučková nemýlila a poslala svoje družstvo do vedenia 20:21. Ratvajskej bojovnosť pomohla Prešovčankám získať ďalšiu loptu, ktorá sa dostala do rúk Vencurikovej a tá zvýšila na 20:22. Následne opäť Ratvajská vystihla loptu súpera a rýchly protiútok zakončila gólom na 20:23. Aby toho zo strany Ratvajskej nebolo málo, opäť bola na správnom mieste, získala loptu, prihrala Klučkovej a  Prešovčanky odskočili na 20:24. Tento náskok sa ukázal ako rozhodujúci, pretože v závere zápasu si hostia umnou hrou udržali odstup od súpera a mohli sa tak prvýkrát v tejto sezóne tešiť z víťazstva a zisku 2 bodov.

 

Zostava a góly Prešova:

Feščáková, Poláková – Belušková, Čírčová,Dvorščáková, Holubová 1, Klučková 10/5, Petrovská, Ratvajská 2, Ščerbáková 1, Šutranová 4/1,Vargová 3, Vencuriková 5

 

Hlasy po zápase

Maroš Vikartovský – tréner

Zápas bol ako na hojdačke. Asi 3-krát sme sa od súpera odtrhli na rozdiel 4 gólov, ale vedenie sme si ani raz neustrážili. Niekedy som mal pocit, že hráme sami proti sebe. Každopádne zápas sme dotiahli do víťazného konca a dievčatám gratulujem.

 

Lívia Klučková – spojka

Boli sme pripravené, že v Hodoníne to nebude jednoduché a keď sme chceli bodovať, museli sme podať maximálne koncentrovaný výkon. Začiatok zápasu sme mali výborný, no v niektorých úsekoch sme zbytočne chybovali v obrane alebo nepremenenými šancami v útoku. Som však hrdá na naše mladé družstvo, pretože sme boli 3-krát vo výraznom vedení, následne sme ho dokázali  stratiť - nedali sme hlavy dolu a zabojovali sme. Mám pocit, že sme takýto psychický boj v hlavách porazili prvýkrát, odkedy hrám za Prešov.

PARTNERI