Najbližšie domáce zápasy:

nedeľa 7.4.2024

KM žiačok: ŠŠK SLŠ Prešov - Bernolákova Košice (9,30 / 10,30 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

Prešov s Michalovcami s vysokou prehrou

naspäť

23.09.2019 09:46       1038x

Prešov s Michalovcami s vysokou prehrou

Prešovské hádzanárky sa vo 4.kole MOL ligy druhýkrát predstavili na domácej palubovke. Ich súperom bol favorizovaný tím Iuventy Michalovce.

Domáci celok nastúpil bez zranenej Klučkovej a Dvorščákovej a súper mal na lavičke Kompaniecovú, ale tá pre problém s kolenom do zápasu nezasiahla. Na lavičke Zemlínčaniek absentoval aj tréner Peter Dávid, ktorého v tomtom zápase nahradil Ján Beňadik.

Skóre v úvodnej prvej minúte otvorili domáce dievčatá gólom Martiny Popovcovej. Zemplínčanky mali slabší vstup do zápasu a vyrovnali až v 5. minúte gólom kapitánky Wollingerovej. Po technických chybách domácich hráčok vzápätí Iuventa zvyšovala náskok až na 1:5. Vylúčením Štefanovej v 12.minúte bol proti hosťom nariadený sedemmetrový hod, ktorý Popovcová premenila a znížila na 2:5. Následne začali Zemplínčaky opäť zvyšovať stav a v 18. minúte vďaka Trúnkovej vyhrávali 3:9. Domáce družstvo sa vrátilo do zápasu a gólmi Šutranovej, Vencúrikovej a Vargovej v 26.minúte znížilo na 6:9. Hostia opäť zabrali a do šatne odchádzali so 7-gólovým náskokom 6:13.

Na začiatku druhého polčasu Iuventa pokračovala v nastolenom tempe a troma rýchlymi gólmi za sebou sa dostala do vedenia 6:16. 10-gólový rozdiel trval do 48.minúty, kedy Šutranová znížila na rozdiel deviatich gólov 14:23. V 48.minúte bola za faul na Popovcovú vylúčená hosťujúca Štefanová – tento zákrok mal pre našu hráčku nepríjemnú dohru, kedy musela byť ošetrená v nemocnici a hrozí jej operácia ľavej ruky. V zostávajúcom čase Iuventa kontrolovala vývoj stretnutia a dotiahla zápas do víťazného konca 17:28.

Zostava a góly

Feščáková, Poláková, Rontová – Vagaská 1, Belušková, Čírčová, Holubová, Petrovská 2, Popovcová 6/3, Ratvajská 1, Ščerbáková, Šutranová 4/1, Vargová 2, Vencuriková 1

 

Hlasy po zápase

Maroš Vikartovský – tréner

S predvedenou hrou a toľkými technickými chybami nemôžeme pomýšľať na dobrý výsledok proti najlepšiemu družstvu na Slovensku. Zároveň by to zrejme nestačilo ani na výrazne slabšieho súpera.

 

FOTO. Víťazné družstvo Iuventy Michalovce

PARTNERI