Najbližšie domáce zápasy:

sobota 27.4.2024

1.dorastenecká liga: ŠŠK Prešov - Drábova Košice (10,30/12,15 hod.)

nedeľa 28.4.2024

1.liga žien: ŠŠK Prešov - HK Junior Močenok (14,00 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

Prvoligový krst Diany Márie Vargovej

naspäť

03.09.2019 12:22       2690x

Prvoligový krst Diany Márie Vargovej

V zápase nového ročníka MOL ligy Zlín – Prešov v drese hostí nastúpila iba 16-ročná hráčka Diana Mária Vargová, ktorá pri svojej premiére strelila do siete súpera 2 góly. Po stretnutí v Zlíne poskytla krátky rozhovor:

Ako vnímaš skok z mladšieho dorastu priamo k ženám?

Pre mňa je to skok veľmi výrazný, pretože 1. dorastenecká a ženská MOL liga je neporovnateľná.

Aké si mala pocity, keď si sa prvý krát ocitla na ženskom tréningu?

Boli dosť zmiešané, pretože som vôbec netušila ako ma ženský kolektív príjme a či budem tréningy zvládať. Nakoniec som z tréningu odchádzala s dobrým pocitom.

V sobotu si odohrala svoj prvý interligový zápas, ktorý Prešov prehral o jediný gól. Čo sa Ti odohrávalo v hlave pred zápasom a po zápase?

Pred zápasom som bola dosť v strese, čo sa mi nestáva. Mala som pocit, že neviem, čo sa so mnou deje a vôbec som tomu nerozumela. Po zápase som bola sklamaná, pretože veľmi ťažko znášam prehry a najmä preto, že sme neboli horší ako naše súperky. Som presvedčená, že sme tento zápas mohli odohrať oveľa lepšie a že aj môj výkon mohol byť na vyššej úrovni.

Máš v ženskej kategórii vytýčený nejaký cieľ?

Keďže som ešte len v začiatkoch, tak sa mi nejaký cieľ vyberá veľmi ťažko. Chcela by som, aby boli so mnou a mojimi výkonmi všetci spokojní - či už tréner, dievčatá, alebo vedenie klubu.

Na záver nám skús nabonzovať niečo na Tvoje spoluhráčky ...

???

Kto je v družstve najväčší zabávač?

Najväčšieho zabávača nemám, pretože všetky dievčatá majú zmysel pre humor a vždy sa nájde na danú situáciu minimálne jedna hráčka, ktorá má trefnú poznámku, na ktorej sa všetky dobre zasmejeme.

Kto je najväčší „frfľoš“?

Asi nikto. Zatiaľ som nepočula nikoho prehnane frfľať.

Kto je najväčší „dríč“?

Hlavne Lenka Ratvajská a Maťa Popovcová, no musím povedať, že všetky dievčatá sa srdnato bijú o svoje miesto.

Kto je najväčší „hecovač“?

Vždy ma vedela vyhecovať Ali Dvorščáková, s ktorou hrávam aj v doraste, ďalej Viki Vencuriková a najviac asi tréner.

Kto je najväčší žrút?

Nika Poláková a Ali Dvorščáková, ale trošku aj Rebeka Čirčová.

Najlepšia speváčka v družstve

Tak to je pre mňa jednoznačne Rebeka (smiech). Mikrofón, ktorý má Táňa Vraňuchová, patrí výlučne jej a v autobuse na zápasy nám spieva rôzne pesničky.

 

Tréner Maroš Vikartovský o Diane:

Po návrate z ME kadetiek Diana s nami absolvovala prípravný turnaj v Prahe, na ktorom sa ukazovala veľmi dobre a na ihrisku takmer vôbec nebolo vidieť značný vekový rozdiel. Je použiteľná v obrane a aj v útoku. Je veľmi vnímavá a inteligentná hráčka, ktorá sa chce učiť novým veciam. Je univerzálnou spojkou s výrazom tváre „zabijaka na ihrisku“ (smiech). Keďže je vekovo iba mladšia dorastenka, budeme jej musieť veľmi citlivo dávkovať vyťaženie v zápasoch, aby nedošlo k zraneniu a hlavne aby nestratila chuť do hádzanej.

 

PARTNERI