Najbližšie domáce zápasy:

nedeľa 7.4.2024

KM žiačok: ŠŠK SLŠ Prešov - Bernolákova Košice (9,30 / 10,30 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

Prešovčanky v úvodnom kole MOL ligy prehrali o gól

naspäť

01.09.2019 18:20       1132x

Prešovčanky v úvodnom kole MOL ligy prehrali o gól

Hádzanárky ŠŠK Prešov nezvládli úvodný zápas nového ročníka MOL ligy a v Zlíne prehrali 28:29 po polčase 11:16.

Skóre otvorili naše dievčatá, keď v druhej minúte si hneď prvý gól v novej sezóne na svoje konto pripísala Tatiana Šutranová. Netrvalo ani minútu a Michaela Sekulová z domáceho družstva odpovedala na 1:1. V tretej minúte prvého polčasu sa Prešovčanky oslabili vylúčením Martiny Popovcovej, ktoré dostalo domáci celok do vedia.  V zápase sa do 18-tej minúty hralo ako na hojdačke, no koniec zápasu patril domácemu celku, ktorý cez polčas odchádzal do šatne s 5 gólovým vedením.

Druhý polčas otvorila domáca opora Minárčíková, ktorá upravila skóre na 17:11. Prvú polovicu druhého polčasu naše ženy prehrávali. Ich obrana a hra v útoku sa zlepšila a tak začali vedenie súpera sťahovať. Vďaka rýchlosti a presnosti Martiny Popovcovej, ktorá do brány súpera vsietila 4 góly v jednom slede Prešov vyrovnal na 20:20. V 44-tej minúte Prešovčanky poslala do vedenia Stanislava Šcerbáková a hneď za ňou zvýšila vedenie na 2 góly Lenka Holubová. Po štyroch minútach prešovský celok vedenie stratil a po následnej remíze opäť prehrával o gól.  Posledných 10 minút zápasu bolo opäť ako na hojdačke, no naše ženy koniec zápasu nezvládli a nakoniec prehrali o jediný gól 28:29.

 

Hlasy po zápase:

Maroš Vikartovský - tréner

Z našej strany to bol zápas dvoch rozdielnych polčasov. Podľa môjho názoru sme v prvom polčase nastúpili veľmi sebavedomo a s očakávaním, že sa súper porazí sám. Nefungovala nám obrana a ani útok, a koniec prvého polčasu bol ako zo zlého sna, keď sme presilovku prehrali 0:2. V druhom polčase sme zmenili hlavne obranu a tak sme dostali súpera pod tlak, ten začal strácať lopty a my sme ich trestali protiútokom. Zásadný rozdiel však zohral prístup mojich hráčok, ktoré dokázali hrať svoju hru 15 – 20 minút, s čim sa nedá vyhrať. Myslím si, že zápas vyhral skôr šťastnejší ako lepší. V zápase s Olomoucom, ktorý doma hráme už túto sobotu, budeme musieť zlepšiť obranu, komunikáciu v nej a zároveň v útoku nám musí ísť lopta viac z ruky, pretože hra so Zlínom bola statická. Pevne verím, že zaberú aj kľúčové hráčky, od ktorých som očakával viac.

Martina Popovcová

Do prvého zápasu sme vstupovali s cieľom vyhrať. Bohužiaľ nestalo sa tak. V prvom polčase sme sa trápili, urobili sme veľa technických chýb, čo súpera dostalo do vedenia. V druhom polčase sme dokázali vyrovnať a následne sme sa dostali do vedenia. Veľmi nás mrzí, že sme zápas nedotiahli do víťazného konca, pretože prehra o gól veľmi mrzí. Do budúcna by sme sa chceli vyvarovať technickým chybám, zlepšiť obranu, aby nás zdobila ako na konci sezóny. Verím, že si z tohto zápasu zoberieme ponaučenie a v sobotu pred domácimi fanúšikmi odohráme jeden kvalitný zápas.

Zostava a góly:
Feščáková, Poláková - Vagaská, Belušková, Čírčová, Ratvajská, Vencuriková, Klučková 3, Holubová 3, Vraňuchová, Petrovská 2, Popovcová 10/2, Ščerbáková 2, Šutranová 6, Vargová 2.

 

PARTNERI