Najbližšie domáce zápasy:

sobota 11.05.2024

1.liga žien: ŠŠK Prešov - HC Tatran Stupava (15,00 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

Reakcia vedenia klubu ŠŠK SLŠ Prešov na článok „Iuventa Michalovce s troma posilami“

naspäť

07.08.2019 13:56       1471x

Reakcia vedenia klubu ŠŠK SLŠ Prešov na článok „Iuventa Michalovce s troma posilami“

Na základe uvedeného článku, ktorý bol uverejnený 6.8.2019 na webe novinyzemplina.sk a v skrátenej verzii aj v iných periodikách, si dovoľujeme zareagovať na výroky športového riaditeľa Iuventy Jána Beňadika, ktorý mimo iné povedal: „V súčasnej situácii je ale jednoduchšie doniesť dve mladé hráčky z Podgorice, ako sem dotiahnúť nejakú hráčku z Prešova. Štyri mesiace sme venovali tomu, aby sme sem doniesli mladú Slovenku, dôležité ale je, aby tie hráčky mali ambíciu. Iné tu nechceme. V danej chvíli ma to síce mrzí, no mi je jedno, že nové posily nie sú zo Slovenska. Do tímu totiž potrebujeme dievčatá, ktoré majú ambíciu posúvať sa ďalej“.

Z uvedeného môžeme iba konštatovať, že dievčatá z Prešova nemajú ambíciu posúvať sa ďalej, pretože nevidia svoju hádzanársku budúcnosť v Michalovciach.  My na to nevidíme dôvod, pretože v klube ŠŠK SLŠ Prešov sa im napriek skromnejším možnostiam snažíme vytvoriť také prostredie, ktoré je pre nich motivujúce.

Čo sa týka ich výkonnostného rastu sme presvedčení, že nami nastúpená cesta je správna. Najlepšie o tom vypovedajú výsledky mládežníckych družstiev nášho klubu v posledných troch rokoch a zastúpenie našich hráčok v kadetskej a juniorskej reprezentácii SR.

Sme amatérsky klub, ktorý má A družstvo žien zostavené iba zo študentiek stredných a vysokých škôl. Veríme, že dievčatám ponúkame reálnu možnosť pokračovania ich seniorskej kariéry v domácom klube, čo je aj našou hlavnou filozofiou.

PARTNERI