Najbližšie domáce zápasy:

sobota 27.4.2024

1.dorastenecká liga: ŠŠK Prešov - Drábova Košice (10,30/12,15 hod.)

nedeľa 28.4.2024

1.liga žien: ŠŠK Prešov - HK Junior Močenok (14,00 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

Michalovce majú v Prešove majstrovský mečbal

naspäť

18.05.2019 11:38       830x

Michalovce majú v Prešove majstrovský mečbal

PREŠOV. Hádzanárky ŠŠK Prešov v dlhodobej časti spoločnej slovensko-českej MOL ligy 2018/2019 dieru do sveta nespravili.

Skončili na predposlednom mieste.

Zato v národnom semifinále play-off sa postarali o senzáciu vyradením vysoko favorizovanej Šale a historicky prvým postupom klubu do finále o majstra Slovenska.

Prešovčanky prvé dva zápasy nezvládli

V prvých dvoch finálových dueloch na pôde víťaza MOL ligy a obhajcu slovenského titulu Iuventy Michalovce prešovské hádzanárky utrpeli dva debakle.

V prvom zápase podľahli družstvu skúseného trénera Petra Hatalčíka 24:42 a v druhom 24:50.

 

Už tie rezultáty nenechávajú nikoho na pochybách, že Michalovce siahnu na svoj ďalší titul už v sobotu od 16. hodiny, kedy je v ŠH Hotelovej akadémie v Prešove na programe tretí finálový zápas.

Na zápasy v ňom vedie Iuventa 2:0, a tak majstrovské oslavy má na dosah ruky.

„Iste, prvé dva finálové zápasy play-off naše dievčatá nezvládli. To je holý fakt. Celé naše družstvo hralo vzdialene od toho, čoho je schopné. Zápasy nezvládlo predovšetkým po taktickej stránke. Michalovce boli a sú jasným favoritom na titul. Lenže my sme im cestu za jednoznačnými úspechmi až príliš uľahčili. Po našich neúspešne zakončovaných útokoch Iuventa rýchlymi kontrami nás doslova drvila. Tréner Michaloviec disponuje kvalitným kádrom, skúsenejšími hráčkami a práve základná kostra Iuventy sa postarala o vysokú gólovú úrodu. Na rozdiel od nášho družstva, ktoré počas dlhodobej časti MOL ligy i v národnom play-off malo na ihrisku minimálne tri štyri dorastenky,“ podotkol prezident ŠŠK Prešov Peter Šutran.

 

Najúspešnejšia klubová sezóna

Zrejme aj doznievajúca eufória zo senzačného postupu do finále, či istota zisku historických strieborných medailí mladé prešovské družstvo v Michalovciach poznačila.

Nič to ale nemení na fakte, že Iuventa si len robila svoju majstrovskú prácu a s tým je treba rátať aj v treťom finálovom dueli.

„Niečo na tom dozaista bude,“ pripustil P. Šutran.

„Dievčatá po postupe do finále nebolo jednoduché znovu vybičovať k výkonom, aké ich zdobili v semifinálovej sérii proti Šali. Pred nami je tretí zápas série na domácom ihrisku, v ktorom verím, že naše družstvo ho výkonom zvládne podstatne lepšie ako v predošlých dvoch dueloch v Michalovciach. Naši skvelí fanúšikovia si zaslúžia dôstojnú rozlúčku so sezónou, ktorá je pre náš klub už teraz rozhodne najúspešnejšou. Ženy majú isté strieborné medaily, majsterkami republiky už sú mladšie dorastenky ŠŠK, staršie naň útočia, pričom horšie ako druhé na Slovensku skončiť nemôžu.“

 

Zdroj: korzar.sme.sk
 

PARTNERI