Najbližšie domáce zápasy:

sobota 27.4.2024

1.dorastenecká liga: ŠŠK Prešov - Drábova Košice (10,30/12,15 hod.)

nedeľa 28.4.2024

1.liga žien: ŠŠK Prešov - HK Junior Močenok (14,00 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

Komentár: Jednoduchý prešovský recept na zázrak

naspäť

08.05.2019 18:05       821x

Komentár: Jednoduchý prešovský recept na zázrak

8.5.2019  07:30 | Malý Dávid sa nezľakol veľkého Goliáša. Aj tak by sa dala charakterizovať semifinálová séria o titul majstra Slovenska Prešov – Šaľa, ktorú hádzanárky zo Šariša senzačne vyhrali 3:1 na zápasy.

Podľa prognóz nemal mať tretí tím dlhodobej časti MOL ligy problém prebojovať sa cez jedenásty. Že by to mala byť hladká záležitosť úradujúceho vicemajstra naznačilo úvodné jednoznačné víťazstvo Šale (35:21). V druhom domácom však prišlo trápenie (25:26) a dva prešovské duely vyzneli jasne v prospech ŠŠK (32:27 a 30:22).

Ako mohol predposledný tím interligy vyradiť bronzového medailistu? Šaliansky tréner Michal Lukačín avizoval už pred semifinále, že jeho družstvo to bez troch kľúčových hráčok nebude mať jednoduché a vypadnutie zdôvodňoval najmä neskúsenosťou svojich mladých zverenkýň. Iste, sila jeho tímu bez Vargovej, Bahylovej a Ráckovej nebola taká ako počas sezóny, ale napriek ich absencii bolo v možnostiach Šale prejsť cez Prešov.

Veď Pôcsiková, Takáčová či mladá Némethová si obliekajú reprezentačný dres a určite nie sú na tom výkonnostne horšie ako prešovské opory Klučková, Popovcová či Šutranová. To sa týka aj ostatných hráčok oboch tímov.

Porovnateľne mladé družstvo má i Prešov. Vekový priemer tých, čo hrali, je 21,72 roka, kým šaliansky 22,75. Rozdiel bol však vo výkone brankárok. V drese Prešova vynikla dorastenka Veronika Poláková, ktorá čnela nad Ladicsovou či Furgalákovou. Prešovčanky prevýšili Šalianky v nasadení, bojovnosti a keď k tomu pridali aj kus hádzanárskeho umenia, zázrak bol na svete. To, že Šaľa mala na svojho súpera, ukázalo vysoké úvodné víťazstvo.

O jej neúspechu však nerozhodla ani tak absencia troch opôr, ako skôr to, že zvyšné tri semifinálové zápasy nezvládla herne a hlavne mentálne. Také družstvo ako Šaľa nemôže predsa stáť a padať na troch hráčkach, hoci ich kvalita je neodškriepiteľná.

Autor: Anton Pňaček   Zdroj: Denník Šport

PARTNERI