Najbližšie domáce zápasy:

sobota 27.4.2024

1.dorastenecká liga: ŠŠK Prešov - Drábova Košice (10,30/12,15 hod.)

nedeľa 28.4.2024

1.liga žien: ŠŠK Prešov - HK Junior Močenok (14,00 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

Prešovčanky Plzeň zvládli, s Pískom prepadli

naspäť

05.03.2019 11:46       987x

Prešovčanky Plzeň zvládli, s Pískom prepadli

PREŠOV. Dva rozdielne domáce zápasy počas dvoch dní odohral ŠŠK Prešov v spoločnej slovensko – českej MOL lige hádzanárok. V piatok presvedčivo zdolali prešovské hádzanárky Plzeň. Na druhý deň ale nečakane vybuchli s Pískom.

 

Tri dali tridsať z tridsiatich štyroch

A práve sobotný zápas so Sokolom  Písek, v prípade výhry, mohol prešovský tím posunúť v tabuľke pred tohto českého súpera. Družstvo ŠŠK Prešov však po tom ako sa deň predtým vyplo k výbornému výkonu proti DHC Plzeň druhú výhodu domáceho prostredia nezúročilo. Zato piatkový duel v ŠH Hotelovej akadémie na Baštovej dvíhal divákov zo sedadiel. Hádzanárky z mesta českého piva deň pred zápasom v Prešove utŕžili vysokú prehru v Michalovciach. Avšak proti ŠŠK začali svižne, no postupne nestačili čeliť rýchlej a efektívnej hre prešovskej základnej zostavy. Tridsať z tridsiatich štyroch gólov dalo trio domácich hráčov. Žiarila pätnásťgólová Martina Popovcová, desiatimi sa prezentovala Lívia Klučková, piatimi Viktória Vencuriková. Na ich strelecký koncert z hľadiska prizerala jedna z najlepších strelkýň MOL ligy, momentálne zranená prešovská kanonierka Tatiana Šutranová. „V domácom zápase s Mostom osemnásteho januára som si dosť smolne podvrtla koleno. Po krátkom ošetrení som sa vrátila na ihrisko a to som robiť nemala, len som si to zhoršila. Odniesol si to zadný skrížený väz. Momentálne už rehabilitujem, vyzerá to čoraz lepšie. Hádam sa čoskoro vrátim do zostavy. Zatiaľ len prizerám na spoluhráčky z hľadiska.“ V ňom ju príliš vidieť nebolo, zato počuť, to áno. „Najradšej by som vbehla na ihrisko. Keďže ale nesmiem, tak im aspoň hlasito drukujem a teším sa z každej ich vydarenej akcie, ako keby som s nimi bola v zápasovom dianí. Plzenčanky sa v Michalovciach možno trochu šetrili, u nás mali reálnejšie šancu na úspešný výsledok. Naše dievčatá im ale ilúzie rýchlo zobrali. Začiatok sme mali nie príliš vydarený, no keď tím rozbehol, tak už to riadne sypalo. Vychádzalo to z dobre obrany, za ktorou mala úspešné zákroky brankárka Poláková. Nuž a to čo predvádzala v koncovke Popovcová, či výborne hrajúce Klučková s Vencurikovou, to malo skutočne fazónu.“

 

Po hodoch bolenie brucha

Druhé domáce vystúpenie po seba nedopadlo pre ŠŠK Prešov dobre. Písek získal výrazný náskok už v prvom polčase. Popovcová sa znovu blysla desiatimi gólmi, avšak Klučková sa tak nepresadila a v obrane zvyčajne veľmi platnú Vencurikovú dvojica rozhodkýň vykázala z hry už po dvadsiatich piatich minútach. „Nuž na tento zápas sa mi pozeralo ťažko. Nie ľahké nájsť tie správne slová, prečo taký rozdielny výkon v krátkom čase dievčatá predviedli. Iste, rovnako veľmi chceli, ale nič im tentoraz nevychádzalo ako malo. V obrane to vyznelo ako deň otvorených dverí, brankárky sa nemali na čom uchytiť, v útoku pozahadzované množstvo šancí. Skorá diskvalifikácia Viki Vencurikovej družstvo citeľne oslabila. Skrátka, nevydarený zápas, na ktorý je treba čím prv zabudnúť, avšak zobrať si z neho aj patričné ponaučenie,“ mienila T. Šutranová.

 

Fakty

ŠŠK Prešov – Sokol Písek 29:35 (11:21)

Najviac gólov: Popovcová 10/4, Vagaská 7, Ščerbáková 4 – Kvášová 11/1, Kubišová 7, Šetelíková 6. Pok. hody. 4/4 – 2/1. Vylúčené: 5 - 4. Rozhodovali: Bočáková a Jánošíková (obe SR). Divákov: 180.

 

JÁN LEŠKO                                 

PARTNERI