Najbližšie domáce zápasy:

sobota 27.4.2024

1.dorastenecká liga: ŠŠK Prešov - Drábova Košice (10,30/12,15 hod.)

nedeľa 28.4.2024

1.liga žien: ŠŠK Prešov - HK Junior Močenok (14,00 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

Prešovské hádzanárky otočili skóre v hodine dvanástej

naspäť

25.02.2019 13:55       957x

Prešovské hádzanárky otočili skóre v hodine dvanástej

PREŠOV. V 17. kole spoločnej slovensko – českej MOL lige hádzanárok si tretiu výhru pripísalo na konto družstvo ŠŠK Prešov.

Zverenky trénera Maroša Vikartovského vyhrali v dramatickom stretnutí nad českým Zlínom 27:26 gólom ukrajinskej legionárky Maryny Lebedievovej v posledných okamihoch duelu.

 

Dramatický priebeh so šťastnou koncovkou

Zápasu to bol od úvodu dramatický a skóre sa prelínalo z jednej na druhú stranu.

Zlín získal necelé dve minúty pred záverom najtesnejší náskok. Po chvíli ale najlepšia strelkyňa zápasu, domáca Klučková, vyrovnala. Posledné slovo patrilo už spomenutej Lebedievovej.

 

Po jej poslednej strele prepukla v prešovskom tábore obrovská radosť z ďalších interligových bodov.

„Našim jediným cieľom bolo v domácom prostredí bodovať naplno. Napokon sa nám to podarilo. Dva body sme Zlínu uchmatli takpovediac v hodine dvanástej. Podľa mňa ale po zásluhe, pretože aj keď sa družstvá striedali vo vedení, predsa len to naše malo i v tomto smere mierne navrch,“ povedal na margo zaujímavého stretnutia prezident ŠŠK Prešov Peter Šutran.

„Výhra je jednoznačne dielom celého kolektívu, všetkých hráčok, ktoré do hry zasiahli, vrátane brankárok. Naše dievčatá v polovici druhého polčasu odskočili na rozdiel štyroch gólov. Zlín to ale nezlomilo, do vedenia sa dostal znovu po niekoľkých minútach. Našťastie pre nás, družstvo v samom závere zabralo a strhlo víťazstvo na svoju stranu. Nielen výkon hráčok, ale hlavne ich túžba po zisku bodov rozhodli o osude tohto dramatického duelu.“

 

V piatok doma Plzeň, v sobotu Písek

V tíme ŠŠK Prešov chýbala pre dlhodobejšie zranenie jeho aktuálne najlepšia strelkyňa Tatiana Šutranová.

Otáznik visel aj nad štartom stabilnej hráčky základného kádra Viktórie Vencurikovej. Tá nakoniec hrala a k výhre ŠŠK prispela aj piatimi strelenými gólmi.

„Vencuriková sa po nepríjemnom zranení v priebehu uplynulého týždňa dala ako tak dokopy. So sebazaprením nastúpila a odviedla na ihrisku kvalitnú robotu,“ konštatoval prezident klubu.

„Čo sa týka Šutranovej, jej návrat do zápasového diania sa predpokladá zhruba do dvoch týždňov.“

Družstvu by sa určite ale zišla už v závere tohto týždňa, kedy ŠŠK Prešov odohrá v domácom prostredí ŠH Hotelovej akadémie na Baštovej dva interligové zápasy. V piatok 1. marca od 17. hodiny s Plzňou a v sobotu od 18. hodiny s Pískom.

 

„Naše družstvo sa iste vynasnaží nadviazať na ostatné zlepšené výkony. Verím, že dievčatá sa na oba zápasy s českými súpermi pripravia znovu dôkladne a natrénované zúročia v súbojoch o body,“ mienil P. Šutran.


Ján Leško, Korzár

PARTNERI