Najbližšie domáce zápasy:

sobota 27.4.2024

1.dorastenecká liga: ŠŠK Prešov - Drábova Košice (10,30/12,15 hod.)

nedeľa 28.4.2024

1.liga žien: ŠŠK Prešov - HK Junior Močenok (14,00 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

Lucia Gubiková do Mosonmagyaróváru

naspäť

14.06.2018 17:43       1325x

Lucia Gubiková do Mosonmagyaróváru

MOL ligu hádzanárok opúšťajú slovenské reprezentantky. V spoločnej slovensko-českej súťaži žien nebude v sezóne 2018/2019 účinkovať ani Lucia Gubiková. Brankárska jednotka reprezentácie Slovenska po dvoch sezónach v prešovskom drese, do ktorého prestúpila na jeseň 2016 z Iuventy Michalovce, si vyskúša zahraničný angažmán. Ako novú posilu medzi tri žrde ju avizuje maďarský klub Eu-Fire Mosonmagyaróvár KC, ktorý v ročníku 2017/2018 ovládol druhú najvyššiu súťaž (NB I/B) – skupina Západ.

Gubikovú jej nový zamestnávateľ predstavil ako skúsenú brankárku, ktorá ma za sebou stretnutia v európskych pohárových súťažiach (Liga majstrov, Pohár EHF), ako aj vystúpenia v kvalifikačných stretnutiach v boji o MS a ME i účasť na európskom šampionáte 2014. Nie tak dávno sa podľa informácií na webe klubu z Mosonmagyaróváru o michalovskú rodáčku zaujímal v súčasnosti už štvornásobný víťaz Ligy majstrov Györi Audi ETO KC. Teraz sa už podarilo zrealizovať príchod 25-ročnej brankárky s výškou 179 cm do jednej z najkvalitnejších ligových súťaží na svete. Gubiková bude tvoriť brankárske kvarteto so skúsenou Andreou Scholtzovou, juniorskou reprezentantkou Bernadett Dányiovou a členkou kadetského národného tímu Bellou Oláhovou.

Letnú prípravu začne v júli v Mosonmagyaróvári bratislavská rodáčka Anette Emma Hudák. Dvadsaťročná maďarská juniorská reprezentantka hrajúca na poste spojky strávila uplynulú sezónu v českom DHC Slavia Praha. V uplynulej sezóne prispeli k postupu MKC aj sestry Boglárka a Réka Bízikové, ktoré v minulosti hrávali spolu za Slovan Duslo Šaľa. Od začiatku roka 2018 majú hádzanárky pochádzajúce z Nesvád už maďarské občianstvo.

SITA

PARTNERI