Najbližšie domáce zápasy:

sobota 27.4.2024

1.dorastenecká liga: ŠŠK Prešov - Drábova Košice (10,30/12,15 hod.)

nedeľa 28.4.2024

1.liga žien: ŠŠK Prešov - HK Junior Močenok (14,00 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

Semifinále MOL ligy sa presúva do Prešova

naspäť

04.05.2018 08:14       1292x

Semifinále MOL ligy sa presúva do Prešova

4.5.2018

Autor: Ján Leško

PREŠOV. Po skončení dlhodobej časti spoločnej slovensko – českej MOL ligy hádzanárky ŠŠK Prešov, ako tretie v konečnej tabuľke, majú v národnom play-off za súpera, tak ako pred rokom, HK Slovan Duslo Šaľa.

Po prvých dvoch stretnutiach série (na tri výhry) na domácej palubovke vedie Šaľa nad Prešovom 2:0.

Až také jasné to v druhom zápase nebolo

Za favorita semifinálových play-off zápasov týchto súperov je pasovaný HK Slovan Duslo, ktorý túto rolu síce potvrdil, no celkom jednoznačne to v Šali ale nevyznelo.

V prvom stretnutí Prešovčanky herne vybuchli, prehrali vysoko 20:40. Dvadsaťgólový výprask ale zverenky prešovského trénera Dušana Daniša akoby prebral.

V druhom súboji mali favorizované domáce poriadne namále. Napokon ale vyhrali 23:21.

Tretí zápas v Prešove, ktorý sa bude hrať v Prešove piateho mája od osemnástej hodiny, môže priniesť ešte zaujímavú zápletku.

„Prvý zápas korešpondoval s našimi nevýraznými výkonmi v druhej časti MOL ligy. Tak ako naše dievčatá hrali zle naostatok doma proti Veselí nad Moravou a v Michalovciach, rovnako zahrali aj v prvom semifinále v Šali,“ tvrdil prezident ŠŠK Prešov Peter Šutran.

„Výkon to bol vlažný, nekoncentrovaný, so slabou obranou, výsledkom čoho bolo konečné skóre. Prehra to bola pre nás krutá, ale po bezkrvnom výkone zaslúžená. Na druhý deň však v našich dresoch akoby bolo nastúpilo iné družstvo. Také, ktoré predviedlo doteraz svoj najlepší jarný výkon. Podobný, akými získavali rešpekt v úvode interligy. Hrali sme predovšetkým kolektívne, naše družstvo výborne bránilo, hralo kultivovane, oveľa lepšie už zakončovalo a tak to bol už celkom vyrovnaný zápas. Žiaľ, výhra nám nebola súdená pre 'iné' okolnosti, ktoré ale cez médiá nemienim rozoberať. Dovolím si tvrdiť, že za 'iných' okolností naše družstvo malo v druhom zápase v Šali na víťazstvo. Mali sme k nemu ozaj blízko, a bolo by v prípade úspechu vôbec prvé súťažné nad HK Slovan Duslo.“

Do Prešova zlákali Košičana Vikartovského

Čo sa Prešovu nepodarilo v Šali, môže mu vyjsť v treťom semifinále play-off na domácom ihrisku.

„Prečo nie? Pokiaľ naše dievčatá sa dokážu odraziť od výkonu aký predviedli v druhom semifinále, môže sa zrodiť aj prvá historická výhra nad Šaľou. V každom prípade som presvedčený, že to bude aj divácky príťažlivý zápas,“ mienil P. Šutran.

Už teraz je ale isté, že fanúšikovia hádzanej v Prešove si najbližšiu sobotu budú musieť vybrať.

Po tom, ako finalisti mužskej Slovnaft Handball Extraligy Tatran Prešov a HK Agro Topoľčany, ktorí semifinálovú sériu rozhodli v troch zápasoch, odobrili posun začiatku finálovej série o majstra Slovenska o týždeň skôr, prvý zápas týchto súperov sa začne v Tatran handball arene piateho mája o 18. hodine.

Teda v rovnakom čase, ako v hale na Baštovej tretie stretnutie semifinále žien medzi ŠŠK Prešov a Slovanom Duslo Šaľa.

„Je nám to ľúto. Na prípadnú zmenu času potrebujeme súhlas súpera. A ten, žiaľ, nemáme. Takže hrať sa na Baštovej musí od osemnástej.“

Prezident ŠŠK Prešov Peter Šutran nám prezradil aj novinku z klubovej kuchyne.

„Trénerské rady nášho klubu počnúc budúcou sezónou vystuží ambiciózny a úspešný mládežnícky tréner Maroš Vikartovský, niekdajší košický hádzanár, v ostatnom čase veľmi úspešne pracujúci s mládežou v Iuvente Michalovce.“

 


 

PARTNERI