Najbližšie domáce zápasy:

sobota 27.4.2024

1.dorastenecká liga: ŠŠK Prešov - Drábova Košice (10,30/12,15 hod.)

nedeľa 28.4.2024

1.liga žien: ŠŠK Prešov - HK Junior Močenok (14,00 hod.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



logo-szh

Adriana Medveďová do Minaur Baia Mare

naspäť

02.05.2018 17:37       1046x

Adriana Medveďová do Minaur Baia Mare

Slovenská hádzanárska reprezentantka Adriana Medveďová (nar. 11. 7. 1992) zmení dres. Po roku strávenom v drese lanského rumunského vicešampióna HC Dunarea Braila bude od nadchádzajúcej sezóny chytať za Minaur Baia Mare, ktorý postúpil do najvyššej súťaže z II. ligy.

"Jeho funkcionári ma oslovili už dávno a veľmi trvali na mojom prestupe, čo mi tiež bolo veľmi sympatické. Okrem toho budem v družstve poznať niekoľko dievčat a o kvalitách trénera Costicu Buceschiho som tiež čo-to počula. Sú to určite všetko faktory, ktoré ovplyvnili moje rozhodnutie. Dohodli sme sa na pôsobení na jednu sezónu," uviedla pre agentúru SITA 25-ročná brankárka národného tímu žien SR. Úvod jej prvého zahraničného angažmánu nebol ideálny, keďže po letnom prestupe z Iuventy Michalovce nemohla do októbra chytať. Dunarea Braila mala totiž zablokované transfery. Napokon zotrvala v klube jednu sezónu. "Zvažovala som viacero ponúk, ale rozhodla som sa ešte aspoň sezónu zotrvať v najvyššej rumunskej súťaži, ktorá ma svojou kvalitou veľmi milo prekvapila a navyše vzhľadom na nové pravidlá, ktoré rumunská federácia zavádza ohľadom cudzincov, to už pre mňa nemusí byť také jednoduché zostať v lige."

"Keďže vedenie Baia Mare okrem mňa podpísalo viacero legionárok, tak predpokladám, že ambície klubu aj napriek tomu, že do ligy vstupuje ako nováčik, budu určite vysoké. Ja sa na svoje nové pôsobisko veľmi teším," vysvetlila Medveďová, ktorej novou spoluhráčkou bude aj Češka Helena Ryšánková. Banskobystrická rodáčka po príchode zo Slávie UDHK ŠG Nitra-Sereď vo februári 2012 strávila v Iuvente Michalovce päť a pol roka, v ktorých sa tešila zo šiestich majstrovských titulov, štyroch prvenstiev v interlige a piatich v Slovenskom pohári. Medveďová v minulosti chytala aj za Banskú Bystricu, UDHK Nitra, Bánovce nad Bebravou, HK Danlog Partizánske a Prešov.

SITA

PARTNERI